Kurallara uymayan otobüs ve minibüslere ceza yağdı

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan halk otobüsleri ve minibüsleri denetledi. VBB, 3 gün içerisinde yaptığı denetimlerde kurallara uymayan 17 halk otobüsü ve minibüs sahibine 225 ile 525 TL arasında değişen cezai işlem uygulandı.

VAN 30.01.2015 15:41:19 0
Kurallara uymayan otobüs ve minibüslere ceza yağdı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   
         Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kentte bulunan halk otobüsleri ve minibüsleri denetleyerek kurallara uymayan araç sürücüleri hakkında cezai işlem uyguladı.
            Kent genelinde yurttaşların halk otobüsleri ve minibüslerde yaşadığı sıkıntılarını en aza indirmek için araçları ve şoförleri denetleyen trafik zabıtaları ekipleri, kurallara uymayan halk otobüsü ve minibüs şoförlerini önce uyardı, ardından kurallara dikkat etmeyen araç sürücülerine cezai işlem uyguladı. Özellikle halk otobüslerinde ve minibüslerde kılık kıyafet, üslup, fazla yolcu alma ve sigara içen şoför ve muavinler hakkında 225 ile 525 TL arasında değişen cezai işlem uygulandı.
 
         Belediye ekipleri 17 halk otobüsü ve minibüse cezai işlem uyguladı
          Van’da toplu taşıma araçlarında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için kolları sıvayan Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kentte bulunan halk otobüsleri ve minibüs şoförlerini denetledi. Belediye trafik zabıtaları ekipleri halk otobüsleri ve minibüs şoförlerini denetleyerek ulaşımda yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi hedefliyor. Kentin en işlek noktalarından bir tanesi olan Maraş Caddesi üzerinde bulunan durakta uygulama yapan ekipler son 3 günde kurallara uymayan ve uyarıları dikkate almayan 17 halk otobüsü ve minibüse cezai işlem uyguladı. Belediye kadın trafik zabıtalarının da katıldığı uygulama da araç sürücüleri ile konuşularak kurallara uyulmaları istendi. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın toplu taşıma araçlarına yönelik başlattığı uygulamaya destek veren yurttaşlar, daha önce toplu taşıma araçlarında yaşadıkları sorunların azaldığını belirtti. Toplu taşıma araçlarına yönelik başlatılan uygulamanın sürekli olarak devam edeceğini belirten yetkililer, yapılan uygulamanın halk otobüsleri ve minibüsçü kooperatiflerinin de desteği ile yapıldığını ifade ettiler.
 
          Kurallara uyan şoförlere teşekkür belgesi ve hediye
            Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kent genelinde sürdürdüğü denetimlerde kurallara uyan şoförlere ise teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi. Kent genelinde sürdürülen uygulamalara katılan Van Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve İl Trafik Komisyonu Başkanı Cüzeyir Özkaplan ile Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürü Hakkı Karaman, uygulamalar esnasında kurallara uyan 2 halk otobüsü şoförüne teşekkür belgesi ve hediye verdi. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı adına kurallara uyan şoförlere teşekkür eden Karaman, 2 şoförün yapılan uygulamalarda tüm kurallara uyduğunu ve kendilerinin de kurallara uyan şoförlere teşekkür etmek adına belge ve hediye verdiklerini söyledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi