Kundaklanan kurumlar kaderine terk edildi

Başkale ilçesinde 6-8 Ekimde HDP'nin Kobani'yi bahane ederek yandaşlarını sokağa çağırmasıyla meydana gelen saldırılarda İlçede bulunan sağlık ocağı, kadın konuk evi ve Atatürk büstü, o saldırılarda yakılmıştı. Yakılan bu yer

VAN 30.01.2015 15:47:38 0
Kundaklanan kurumlar kaderine terk edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
               Başkale ilçesinde HDP'nin Kobani'yi bahane ederek yandaşlarını sokağa çağırmasıyla meydana gelen saldırılarda yakılan bölgeler olduğu gibi duruyor. 
Olaylardan sonra herhangi bir onarım ya da yapımla ilgili bir çalışmanın olmadığı, çoğu insanında aile hekimlerinin nerde olduğu nasıl irtibatta geçeceği konusunda hastanelerde sıkıntılar çektiği belirtildi. 

         Kamu kurumlarıyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse yakılan kurumlarla ilgili çalışmaların yapıldığını, kış şartlarının çetin geçtiği için önümüzdeki aylarda çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

            Aile halk sağlık merkezi ile açıklama yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yakup İmren ise yaptığı açıklamada 6-8 Ekimde kundaklanan sağlık ocağının kullanılamaz hale geldiği ve ilkbaharda yıkılarak yerine modern tam donanımlı bir sağlık ocağın yapılacağını belirtti.   


       Bölge: Zafer Tayfur