-Kültürümüze sahip çıkmalıyız

Van'da yüzyıllar önce her gün ayrı evlerde bir araya gelerek türküler söyleyen Van'ın gelenek ve göreneklerini türkülerle süsleyen Oturma Gecesi ekipleri sahipsizlikten dert yanıyor. Oturma ekibi kurucusu Fikret Zorer, Van kültürüne sahip

VAN 18.10.2017 09:54:07 0
-Kültürümüze sahip çıkmalıyız
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Oturma  Gecesi  ekipleri okuduğu türkülerle Van'ı tüm Dünyaya tanıtarak Kültür aynası haline gelen Van Oturma Gecesi ekibi  sahipsizlikten yakındı.  
    Van Oturma Gecesi kurucusu Fikret Zorer, "Yaklaşık olarak 35 yıldır müzikle uğraşıyorum. Oturma gecesi ekibini yöresel kıyafetlerimizle ilk olarak ben kurdum. Yüzyıllar önce hemşerilerimiz her gün bir evde bir araya gelerek Şarkı ve Türküler okurlardı. Bizler de bu kültürümüzü yaşatmak ve Serhat Şehrimizi tanıtmak adına Faslı Van Oturma Gecesi ekibi, kurduk. Gittiğimiz her yerde Van'ı Türkülerimizle tanıtıyoruz açıklamasını Yapan Zorer''Maalesef Van kültüründen bilgisiz insanlar tarafından yönetiliyor. Böylesi güzel bir oluşumu neden görmezlikten geliyorlar anlam veremedim. Birkaç gün önce kültür ile ilgili bir festival düzenlendi. Bu Festivale büyük paralarla dışarıdan Sanatçılar getirilerek bizleri görmezden gelerek canımızı acıttılar. Faslı Van Oturma Gecesi ekibi olarak kimseden para, Şan, Şöhret talep etmiyoruz" diyerek sitemlerini sürdürdü.
    Zorer "Bizler Van kültürüne sahip çıkarak Turizme katkı sunmaya çalışıyoruz.Başta Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hiç mi etkinlikleri olmuyor. Birileri dese ki Pop, Top Sanatçısı geliyor herkes oraya akın ediyor. Medyada görünmek için Bukelemum gibi renk değiştirerek poz veriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi özümüze dönelim. Türkülerimize sahip çıkalım. Ben de bu vesileyle Valimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Kültür Turizm İl Müdürlüğümüze sesleniyorum. Artık sesimizi duyun Van'ımızı Türkülerimizle süsleyelim" diyerek sitemde bulundu.