Kültür merkezinde gelişme yok

Daha önce gazetemizde de gündeme gelen Tekel binasının kültür merkezi olması konusunda henüz bir gelişme olmadığı görülüyor. Söz konusu kültür merkezine ise, bir dönemler edebiyat tarihine damga vuran Şair Necip Fazıl Kısakürek'in i

VAN 30.10.2017 10:22:27 0
Kültür merkezinde gelişme yok
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kentin en eski binalarından biri olan ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan tarihi Tekel binasının kültür merkezi olacağı belirtilmişti. Söz konusu kültür merkezinde kitap okuma bölümlerinin ve kafe bölümünün de olacağı ifade edilmişti.
   Aradan geçen 5 aylık süre zarfı içinde henüz bir gelişme olmadığı görüldü.
   Cumhuriyet caddesi üzerindeki tekel binası uzun süre atıl durumda bekletilmiş, zaman zaman tinerci tabir edilen gençlerin söz konusu binayı mekan olarak kullandığı iddia edilmişti.
     1950 yılında inşa edilen ancak şahıs malı olduğu ifade edilen binanın arka tarafında depremde zarar gören yapılar yıktırılırken, söz konusu binanın yıkılıp-yıkılmayacağı uzun süre tartışma konusu olmuştu.
   Son yapılan açıklamada binanın kültür  merkezine dönüştürüleceği ve isminin de Necip Fazıl Kısakürek olacağı dile getirilmişti.
Gazetelerde yapılan haberin üstünden 4-5 ay geçmesine rağmen somut bir adımın atılmadığı görüldü.
   Öte yandan daha önce de gazetemizde gündeme geldiği üzere, kültür merkezinin isim konusu da tartışmıştı. Sosyal medyada başlayan tartışmada kültür merkezine Necip Fazıl Kısakürek isminin yerine, son yıllarda Van'da başarılı işler yapmış ve vefat etmiş kişilerin isminin verilmesi gerektiği yönünde yorumlar yapılmıştı.
   Gazetemize açıklama yapan İlim Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Van İl Temsilcisi Adnan Özkan, ise Necip Fazıl Kısakürek'in son bir asırdır milletin bağrından çıkmış çok değerli bir isim olduğunu söyleyerek, ismin yerinde olduğunu belirtmişti.