“Kudüs özgürleşmeden ümmet özgürleşemez“ VİDEO, FOTO HABER

VİDEO, FOTO HABER Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi tarafından Dünya Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasında ümmetin özgürlüğünün, Kudüs'ün özgürlüğe kavuşmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

VAN 25.07.2014 15:22:51 0
“Kudüs özgürleşmeden ümmet özgürleşemez“ VİDEO, FOTO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi tarafından Hz. Ömer Cami avlusunda Dünya Kudüs Günü ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.

 

Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını, İnisiyatif adına Levent Dalgın okudu. Bu yılki dünya Kudüs gününü anma programının, dünyanın birçok yerinde zülüm gören Müslümanları konu almakta olduğunu belirten Dalgın, “Kudüs dünyanın kalbidir. Eğer Kudüs Siyonist elinden kurtulursa İsrail’in dünyaya hükmetme gücü kalmaz.” şeklinde konuştu.

 

“Kudüs özgürleşmeden ümmet özgürleşemez”
Hz. Ömer ve Selahaddin-i Eyyübi Kudüs’ü fethedip bölgeye adalet ve huzuru getirdiklerini söyleyen Dalgın, “Şimdi ise Kudüs, siyonist İsrail'e tutsak. İnsanlıktan nasibini almamış siyonistler haftalardır devam eden kara harekâtında 800'ü aşkın kardeşimizi şehit etmiş ve 5000'i aşkın kardeşimiz de yaralayarak kanlı tarihine kara bir sayfa daha açmıştır. İsrail, Ortadoğu'daki fitnenin ve çatışmaların asıl sebebidir. Eğer bölgede İsrail olmasaydı; savaşlar, ayrılıklar ve işgaller olmayacaktı. İsrail ve Amerika bu hakikati gizleyebilmek için Filistin davasını unutturmak ve etkisizleştirmek istiyor. Dünya Müslümanlarının en büyük görevi; Filistin'i Siyonist İsrail’in işgalinden kurtarmaktır. Şer ve fitnenin kökü İsrail ortadan kaldırılmalıdır. Çünkü Kudüs özgürleşmeden ümmet özgürleşemez.” ifadelerini kullandı.

 

“Filistinliler ümmetin yiğit evlatlarını bekliyor”
Dalgın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Terör devleti İsrail 1948'den beri orta doğunun kalbine bir hançer gibi saplanmış ve yüreklerimizi her gün kanatmaktadır. Altmış küsur yıldır Filistinli kardeşlerimiz ümmetin yiğit evlatlarını beklemektedir. Yüreklerimizdeki bu acıyı bitirecek, Dünyadaki fitnelerin kaynağı terör devleti İsrail'in varlığına son verecek Hz. Ömer gibi bir fatihi, ceddimiz Selahaddin-i Eyyübi gibi bir komutanı ve ordusunu beklemektedir.”

 

“Tek kurtuluş, vahdette”
Dünya Müslümanlarının birlik ve dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirten Dalgın, “Bu çağrımız; Siyonist rejimi ve Amerika başta olmak üzere batılı güçlerin Müslümanlar üzerindeki çıkarlarını bozmak içindir. Müslüman milletler, Amerika ve Siyonist İsrail’in aramızda tefrika çıkarmaya dair komploları karşısında uyanık olmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşların ve katliamların işgal ve zulümlerin yaşandığı memleketler ne yazık ki İslam ülkeleridir. Suriye'de, ırakta, arakanda ve tüm coğrafyalarda akıtılan kan Müslüman kanı, gözyaşı döken, perişan olan halk Müslüman halktır. Acaba neden? Bunun sebebi, İslam ümmetinin heybetinin kalmayışındandır. İslam kardeşliğimizden ve İslami değerlerimizden uzak kalışımızdır. Tek kurtuluş, bir an önce İslami yaşamak ve tek vücut olmaktır. Bu vesileyle dünya Kudüs gününün İslam ümmetinin vahdet ve kurtuluşuna, zalim diktatörlerinde yıkılışına vesile olmasını yüce Allahtan diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Basın açıklamasının ardından Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas tarafından, İslam coğrafyasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Program,  yapılan dua ile sona erdi.