Korucu Derneğinden Kadın Korucuların Açıklamalarına Tepki

Van Geçici Köy Korucuları ve Korucu Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ayhan Kahraman, Çatak ilçesindeki bazı kadın korucuların meslektaşlarını kötüleyen açıklamalarına tepki gösterdi Başkan Kahra...

VAN 24.10.2013 23:07:01 0
Korucu Derneğinden Kadın Korucuların Açıklamalarına Tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Geçici Köy Korucuları ve Korucu Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ayhan Kahraman, Çatak ilçesindeki bazı kadın korucuların, meslektaşlarını kötüleyen açıklamalarına tepki gösterdi. 

Kahraman, Çatak ilçesine bağlı Konalga köyünde görev yapan kadın korucuların, "Geçmişte korucu olmak zorunda bırakıldık" yönünde yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak nitelendirdi.

Kadın korucuların, söz konusu açıklamayı baskı, şiddet, korkutma ve çıkar ilişkisi sonucu yaptığını belirten Kahraman, aldıkları maaşın haram olduğunu söyleyen korucularla ilgili yaptıkları araştırmada, bir kısmının eşinin maaşını ya da kendisine ait maaşı almaya halen devam ettiğini belirlediklerini ifade etti.

Kahraman, korucuların gecesini gündüzüne katarak dağ başlarında, yol boylarında halkın canını, malını ve namusunu koruduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Yaptıkları görevle aldıkları maaş arasında uçurumlar vardır. Bu nedenle korucuların aldığı maaş analarının ak sütü gibi helaldi vardır. Ayrıca iddia edildiği gibi korucular savaşı isteyen taraf değil yıllarca barışı sağlamak için görev yapan insanlardır. Korucularımız sadece kendi köylerini değil, bölgede halkın güvenliğini sağlayarak ezanımızın dinmemesi, bayrağımızın dalgalanması, köylerdeki kamu araç ve gereçlerinin korunması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okuması için okulların, halkımızın sağlığı için sağlık ocaklarının açık tutulması gibi konularda üzerine düşen görevi yerine getirmektedir."

Fedakarca yürüttükleri görevlerin herkes tarafından bilinmesine rağmen korucular hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamalar yapmanın hiç kimsenin haddine olmadığına işaret eden Kahraman, "Hiç kimse bizim sabrımızı sınamaya kalkışmasın. Koruculuk bir meslek değil, şeref ve onurla yapılan bir vatan savunması görevidir. Bu görevi Bdp, Pkk ya da İmralı canisi bize vermedi, onlar istiyor diye de görevimizi bırakacak değiliz. Bu görevi bizler devletimizden aldık, devletimiz ne zaman bırakmamızı isterse o zaman bırakmaya hazırız" ifadelerini kullandı. - Van