Kolay maç yok!

Kendi sahasında ligin 17. sırasında yer alan Yeşil Bursa A.Ş.'yi konuk eden Van Büyükşehir Belediyespor, son derece zorlu geçen maçın sonunda gülen taraf oldu. Rakip takımın 2 topunun, Van Büyükşehir Belediyespor'un ise 1 topunun direkten

VAN 10.02.2018 20:19:25 0
Kolay maç yok!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında konuk ettiği Yeşil Bursa A.Ş. karşısına Onur Bilgin, Muhammet Serdar Yazıcı, Emrah Tacir, Mutlu İlengöz, Serdar Cansu, Gökhan Ünal (Dk. 70 Ömer Çetinbaş), Tayfun Aydoğan, Gökhan Çakır (Dk. 82 Temel Taşkın), Burak Yılmaz, Baran Basut (Dk. 54 Haydar Deniz) ve Fahrettin Bıyıklı ilk 11'i ile çıktı. Yeşil Bursa A.Ş. ise maça Volkan Tercan, Ömer Çoban, Tugay Meşekoparan (Dk. 62 Doğan Ateş), Berat Jonathan Ustabaşı, Berke Sağkan (Dk.82 Enes Çavuş), Kadir Turhan, Hakan Yavuz, Ozan Karabacak, Arif Şahin, Furkan Emre Ünver (Dk. 32 Ekrem Çalışanlar) ve Fatih Şen ilk 11'i ile çıktı.

 

Maça ev sahibi Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

 

Konuk ekip Yeşil Bursa A.Ş. açık bir futbolla başladığı müsabakanın ilk yarısında etkili ataklar geliştirmeyi başardı. 18. dakikada gelişen konuk ekip atağında Arif Şahin'in ceza sahasına ortasında Ozan Karabacak topa vurdu ve meşin yuvarlak yan direkten auta çıktı.

 

Bu ataktan 2 dakika sonra Van Büyükşehir Belediyespor rakibine etkili bir pozisyonla cevap verdi. Mutlu İlengöz'ün ceza sahasına kestiği topa Baran kafa ile dokundu, kaleci Volkan Tercan'ın da müdahalesi ile top yan direkten oyun alanına geri döndü.

 

Dakikalar 25'i gösterdiğinde konuk ekip Yeşil Bursa A.Ş. serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Fatih Şen'in vuruşunda top bir kez daha direkten oyun alanına döndü, dönen topu takip eden Kadir Turhan'ın kaleye gönderdiği topu kaleci Onur çok iyi uzanarak çizgiden çıkardı.

 

Yeşil Bursa A.Ş. maçın ilk yarısında son derece etkili bir oyun oynadı. Konuk ekibin 35. dakikada geliştirdiği atakta Hakan Yavuz güzel bir vuruşla topu kaleye gönderdi, ancak günün başarılı ismi kaleci Onur çok iyi uzanarak topu 90'dan çelmeyi başardı.

 

Maçın ilk devresinin son dakikası oynanırkan, Van Büyükşehir Belediyespor atağında Gökhan Ünal'a ceza sahası dışında faul yapıldı. Serbest vuruşu kullanmak üzere topun gerisine Emrah Tacir geçti. Emrah'ın düzgün vuruşunda kaleci Volkan Tercan'ın müdahalesi yetersiz kaldı ve meşin yuvarlak Yeşil Bursa A.Ş.'nin havalarını ağlandırdı. Bu golle Van Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 1 – 0 üstünlük ile gitti.

 

Maçın ikinci yarısına Van Büyükşehir Belediyespor daha temkinli başladı. Zaman zaman geriye yaslanan ve oyunu kendi sahasında kabul eden Van Büyükşehir Belediyespor, kontra ataklarla çıkmayı denese de etkili olamadı.

 

54. dakikada Gökhan Ünal'ın ceza sahası dışındaki Tayfun Aydoğan'a güzel pasında Tayfun topun altına fazla girince meşin yuvarlar üstten auta gitti.

 

Maçın 70. dakikasında konuk ekip etkili bir atak geliştirdi. Arif Şahin'in ceza sahası içine ortasına iyi yükselen Ömer Çoban'ın kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor atağında 80. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde top son olarak Mutlu İlengöz'ün önünde kaldı, ancak Mutlu kötü vurunca mutlak bir gol kaçmış oldu.

 

Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca, son derece zorlu geçen müsabakayı Van Büyükşehir Belediyespor 1 – 0 kazanmayı başardı ve Darıca Gençlerbirliği maçı öncesi moral depoladı.

 

Maç sonrası taraftarlar futbolcuları tribünlere çağırıp tezahüratlarda bulundu. / Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi