Kıyma satışı yapan market ve kasaplar denetlendi

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde hazır kıyma satışı yapan market ve kasapları gezerek denetimde bulundu.

VAN 26.11.2014 13:33:44 0
Kıyma satışı yapan market ve kasaplar denetlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde sürdürdükleri denetimlere devam ediyor. 

            Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde yapılan ihbarlar üzerine hazır kıyma satışı yapan market ve kasapları denetledi. Marketlerde bulunan şarküteri bölümlerinde denetimde bulunan ekipler, Danıştay tarafından alınan karar doğrultusunda hazır kıyma satışının yasak olduğunu ve kentte bulunan market ve kasapların da bu yasağa uymaları gerektiğini söyledi. 
Hazır kıyma satışı yapanlar hakkında yasal ve idari para cezasının uygulanacağını belirten ekipler, hazır kıyma satışının yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda etin kıyma makinesinden geçirilerek satılabileceğini ifade ettiler.

           "Halkımızın sağlığı her şeyden önce geliyor"
          Kent genelinde hazır kıyma satışına yönelik yapılan denetimlere ilişkin bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürü Sakine Turan, Danıştay tarafından alınan karar doğrultusunda hazır kıyma satışının yasaklandığını, belediye olarak bu yasakları denetlemek için market ve kasaplarda denetim yaptıklarını söyledi. Hazır kıyma satışının, ancak tüketici talebi üzerine kıyma makinesinden geçirilerek tüketiciye sunulabileceğini belirten Turan, "Çünkü mikroorganizmaların üremesi için en uygun gıdalardan birisi olan hazır kıymanın uygun koşullarda ve sürede bekletilmediği zaman çok önemli hastalıklara sebep olabiliyor. Hazır kıymaya tüketicinin görmek bile istemeyeceği maddeler, sakatat, deri, taşlık ve buna benzer organlar karıştırılabiliyor. Tüm bunları önlemek için belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için kent genelinde denetimlerde bulunuyoruz. Bizim için insan sağlığı her şeyden önce geliyor" dedi. Van Bölge Haber Merkezi