Kış Gelmeden Evlerimiz Teslim Edilsin

Van`da Yaşanan depremlerin ardından Van Valiliği Bünyesinde köylerde başlatılan 'Evini Yapana Yardım' projesi kapsamında yapımına başlanan evlerin bu kışa yetiştirip yetiştirilemeyeceği tartışılırken köylüler evlerinin kışa yeti

VAN 8.09.2012 11:57:01 0
Kış Gelmeden Evlerimiz Teslim Edilsin
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`da yaşanan depremlerin üzerinden on buçuk aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen kimi köylerde yeni başlayan ve çok yavaş ilerleyen inşaatların bu kış yetiştirilmesi olanaksız görünüyorsa da köylüler bu kışı konteynırlarda geçirmek istemiyor.

Evlerinin kış mevsimi gelmeden tamamlanmasını isteyen Alaköy sakinlerinden İbrahim Akyürek, "Çalışmalar geç başladı. Ustalarda gecikti onun için işler aksadı ama iyi gidiyor. Köyde hemen hemen 20 ev tabliyeye kadar geldi. Çalışmalar sürüyor. Ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Ustalar kışa yetiştireceklerini söylüyorlar ancak biz pek tahmin etmiyoruz. Memleketimize kış erken geliyor. Biz evlerimizin biran önce bitirilmesini istiyoruz. Geçen sene gördük konteynırlarda ve çadırlarda bir sürü insan hayatını kaybetti, bu tür olayların tekrarlanmaması için evlerimizin biran önce bitirilip teslim edilmesini istiyoruz" dedi.


Öte yandan Evlerin inşaatında çalışan Şahabettin Aslan adlı usta ise işlerin yavaş ilerlemesinin en önemli sebebinin önlerine konulan engeller olduğunu söyleyerek, "İşlerin zamanında yetişmesini istiyorlarsa bizlere yardımcı olmaları gerekiyor. Zaten projeler 3 ay gecikmeyle geldi. Yine de engeller konuldu önümüze, daha sonra gelip işi beğenmediler. En ufak şeyleri büyük sorun haline getirdiler. Önümüze sürekli engeller konulmasaydı şu an işler ban başka bir düzeye gelirdi. Ve vatandaşlarda sıkıntı yaşamayacaklardı" dedi.


İşlerin şu an ki seviyeye göre ilerlemesi halinde kışa yetişemeyeceğini anlatan Aslan, "Gidişat böyle olursa bu kışa yetiştirmemiz olanaksızdır. Zaten Vali Bey 3 yıl sürelerinin olduğunu söylemişler. Demek ki vali bey tedbirini almış ki bunu söylüyor. Bizim talebimiz önümüze engeller konulmamasıdır. Küçük sorunlar yüzünden işlerin aksatılmamasıdır" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)