Kırtasiyeciler uyardı; 'Kalitesiz malzemeye dikkat'

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Van’da, kırtasiye malzemesine yönelik talep de arttı. Kırtasiye malzemesi satan esnaflar, son birkaç gündür yoğunluk yaşamaya başladıklarını söylerken, öğrenci ve velileri de, piyasada satıl

VAN 12.09.2017 11:09:05 0
Kırtasiyeciler uyardı;
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Okullar, 18 Eylül günü açılıyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kalması dolayısıyla öğrencilerin ihtiyaç malzemeleri için de, veliler harekete geçti.
Bu nedenle de Van’da, kırtasiye malzemesi satan esnaflar hareketli günler yaşamaya başladı. Veliler ve öğrenciler, okul için gerekli malzemeleri alabilmek için kırtasiyelere yönelirken, sezonun başlaması kırtasiyecileri de memnun etti.

 

HER YERDE KIRSASİYE MALZEMESİ
Kırtasiye malzemesi satan işyerlerinin yanı sıra, birçok esnaf ve seyyar satıcılar da kırtasiye malzemesi bulundurmaya başladılar.
Birçok kişi sokak aralarında dolaşarak öğrenciler için okulda gerekli olan malzemeleri satıyor. Bu durum kırtasiyecileri olumsuz etkiliyor. Vergi verdiklerini ve dikkanlarında istihdam sağladıklarını belirten kırtasiyeciler, kaliteli ürünler için müşterileri dükkanlarına beklediklerini söylüyor.

 

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ
İpekyolu ilçesi, Beşyol mevkiinde kırtasiye malzemesi satan esnaflar, son bir haftadır işlerinin açılmaya başladığını söylediler. Çanta, defter, her tür kalem, silgi gibi ihtiyaç malzemelerini bulunduran esnaflar fiyatların da geçen yıla oranla fazla değişmediğini ifade etti. Kırtasiyelerde sırt çantaları 15-25 TL arasında satılıyor. 

 

KALTESİZ MALZEMEYE DİKKAT
Bu arada kırtasiyeciler, kalitesiz malzeme bulundurdukları gerekçesiyle perakende satış yapanlardan yakındı.
Kırtasiyeci esnafı, “daha düşük fiyatla satış yapan bu gibi kişilerin müşterilerini olumsuz yönde etkilediklerini” ifade etti.
Özel Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi