Kırmızı ette ibre aşağı doğru!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ucuz et satışı ile ilgili çalışmalarını tamamlaması ve bazı marketler zincirinde ucuza et satışının başlaması, kapaslarda da fiyat indirimini beraberinde getirtti. Bazı kasapların kırmı

VAN 21.11.2017 11:25:20 0
Kırmızı ette ibre aşağı doğru!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ucuz et satışı ile ilgili çalışmalarını tamamlaması ve bazı marketler zincirinde ucuza et satışının başlaması, kapaslarda da fiyat indirimini beraberinde getirtti. Bazı kasapların kırmızı et fiyatlarında indirim uyguladıkları görüldü.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen fiyat ve satış kriterleri doğrultusunda ucuz et, bir süre önce raflardaki yerini aldı. Belirlenen marketler zincirinde kıymanın kilosu 29 TL, kuşbaşı etin kilosu ise 31 TL'den satılıyor. Yarımşar kilogramlık paketlerde bulunan ucuz et, donmuş ya da şoklanmış değil taze halde satılıyor.
Bir süre önce başlayan ucuz et satışı, Van'daki kasaplarda da karşılık buldu. Müşteri kaptırmak istemeyen kapaslar, imkanlar dahilinde et fiyatlarında indirim uyguluyor. Edinilen bilgilere göre bazı kasaplarda etin kilogram fiyatlarında 2 ila 4 TL arasında indirim söz konusu. Ancak bir çok kasap, bu durumun sürdürülebilir olmadığını belirterek, yerel üreticilerin desteklenmesi talebini yineliyor.
Bazı kasapların ise, müşteri çekebilmek için “şok” ibarasiyle birlikte etin fiyatının yazılı olduğu dövizleri kasap dükkanının camlarına asması dikkat çekiyor.

 

BEYAZ ETE RAĞBET AZALDI
Yaz aylarında, özellikle piknik sezonu ile birlikte büyük bir rağmet gören beyaz ette de şu sıralar piyasanın durgun olduğu belirtiliyor. Yaz aylarında kilogram fiyatı oldukça yükselen ve buna rağmen piknikçilerin vazgeçilmezi beyaz et, bu aralar eski cazibesini yakalamakta güçlük çekiyor.
Beyaz ete olan rağbetin yerini, havaların soğuması ile birlikte balık alıyor. Ancak bu yıl balık fiyatlarındaki yükseklik ve çeşitliliğin az olması da bu ürüne olan talebi de sınırlı tutuyor.  Haber: Mürsel ÖNER

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör:
görükle escort