Kırekin: “Eğitim konusu hepimizin meselesidir“

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

VAN 28.10.2016 10:18:07 0
Kırekin: “Eğitim konusu hepimizin meselesidir“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Sürekli Eğitim Merkezi'nde (VASEM) gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Sabri Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri , okul aile birliği başkanları ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, eğitim konusunun sadece Milli Eğitimin değil, tüm kurumların meselesi olduğuna işaret etti.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, eğitim konusunun sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ilgilendiren bir konu olmadığını belirterek, özellikle toplantıya iştirak etmeyen kurum temsilcilerine sitem etti.
Her kesimin eğitime katkı sunması gerektiğini belirten Kırekin, "Eğitim işi sadece eğitimcilerin meselesi değildir. İlde hizmet veren her kurumun eğitime katkı sunması gerekir. Özellikle belediyeler bu konuda daha fazla katkı sunmalı. Eğitim, toplumun bütün katmanlarını ilgilendiren bir husustur. Hiçbir şey artık eskisi gibi değil. Eğitim anlamında fikir ve öneriler çok önemlidir. Gelinen süreçte eğitim alanında iyi mesafeler katettiğimize inanıyoruz. Bu toplantıda emeği geçen her kese teşekkür ediyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin'in konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı tarafından Van ilinin eğitim durumu, istatiski verilerle katılımcılara anlatıldı.
Fikir alışverişinin, önerilerin sunulduğu programın sonunda kısa bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Sabri Uzun, yılların biriktirdiği sorunlara dikkat çekerek, eğitim yılının bu yıl da yine sancılı başladığını belirtti.
İyi insan yetiştirmenin öncelikli olması, akademik başarının da ikinci sırada olması gerektiğine vurgu yapan Uzun, her öğrencinin kendisine has kapasitesinin olduğunu, bu doğrultuda öğrenci yetiştirmenin daha faydalı olacağını kaydetti. 
Bu tür toplantıları önemsediğini belirten Vali Yardımcısı Sabri Uzun, eğitimin bir bütün olarak ele alınmasının önemine değindi.

/ Haber Merkezi