KİM YALAN KONUŞUYOR? VİDEO İZLE...

'Van Memur-Sen TOKİ'de ciddi sorun yok'

VAN 23.07.2014 14:52:24 0
KİM YALAN KONUŞUYOR? VİDEO İZLE...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Memur-Sen Van İl Başkanı Süleyman Şakar, geçtiğimiz günlerde Memur-Sen TOKİ sakinleri tarafından yapılan açıklamaya cevap vererek, Memur-Sen TOKİ'de ciddi sorunların olmadığını belirtti.

 Memur-Sen Van İl Başkanı Süleyman Şakar Van Merkez Kavurma Mevkinde yapılan 10 bin 58 konutta çevre düzenlemesi dışında ciddi bir sorunun olmadığını belirterek, çevre düzenlemesi sorununun da çözülmesi için müracaatlarda bulunduklarını söyledi.

 

TOKİ sakinlerinin “TOKİ’nin yanı sıra bu sorunlar diğer bir sorumlusu ise Memur-Sen Van İl yönetimidir. Her yerde üyelerimize konut sahibi yaptım diyen Memur-Sen başkanı kendi dairesini satarak bir kenara çekilmiştir” sözlerine cevap veren Şakar, dairesi ihtiyacı olduğu için sattığını söyledi.

 

“Memer-Sen TOKİ’nin inşaatı sıkıntılı bitti”
TOKİ’nin 2009 yılının Ocak ayında inşaatı bir firmaya verdiğini ancak müteahhittin kaçması nedeniyle inşaatın başka bir firmaya devredildiğini belirten Şakar, inşaat sürecinin sıkıntılı geçtiğini 2011 yılının Nisan ayında teslim edilmesi gereken konutların geçici teslimatının 24 Kasım 2011'de başladığını ifade etti.Ş

 

akar, "Üyelerimiz 2012 yılından sonra teslimat geç olduğundan dolayı TOKİ’yi mahkemeye verdiler 6 bin lira, 8 bin lira, 9 bin lira kira bedeli TOKİ’den aldılar. Normalde taksitler 2011 Mayıs ayında başlıyordu, bizim 3 defa TOKİ ile görüşmemiz sonucu, taksitlerimiz 2014 yılının Haziran ayında başladı. Bize iki tür konut yapıldı. Biri dar gelirliler için 85 metrekare bir de sosyal konutla yapıldı. Dar gelirliler için TFE, TÜFE’nin en düşüğü uygulanıyor. Fakat sosyal konutlar ise memur maaş katsayısına bağlandı.” dedi.

 

“İhtiyacım vardı evimi satıp gittim”
TOKİ'deki evinin satılmasıyla ilgili iddialara da değinen Şakar, “İhtiyacım vardı satıp gittim. Ellerini vicdanlarını koysunlar, birkaç isim var onları söylemiyorum, onlar kendilerini biliyorlar ki, Ankara'ya onları gönderen ben, TOKİ ile buluşturan ben, vekillerle buluşturan ben, hatta dedim Sendikamızın Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu dahi onlarla görüştü, onları TOKİ’ye gönderdi. Yani insanın zoruna şu gidiyor. Bu kadar uğraş, uğraş efendim taksitler 3 yıl ödenmesi gerekirken, siz bugün taksitleri ödemeye başlıyorsunuz. Devlettir parasını alacak senden, sen engelleyemezsin, biz engelleyemeyiz. Elbette şuan eksikler var, onun için epey uğraş verdik. Bunları arkadaşlarımız çok iyi biliyor." diye konuştu.

 

“Elbette eksikliklerin giderilmesi gerekiyor”
TOKİ’e şuanda taksitlerin başladığını belirten Şakar, “Bir yıla kadar taksitler ödenecek fakat geçici teslimatlı, kesin teslimat bir yıl sonra yapılacak. TOKİ'nin bunları yapması gerekiyor. Biz TOKİ’ye de gittik, çevre düzenlemesinde eksikler vardır. 20 gün önce ben yine TOKİ ile görüştüm, hatta bizim Memur-Sen Genel Başkan yardımcımız Mehmet Esin Bey kendisi gidip TOKİ Başkanı ile görüştü. Elbette eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Bu konuda eksikliklerin giderilmesi konusunda da uğraşı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

"Çevre düzenlemesi dışında çok ciddi sorunlar yok"
Şakar, Memur-Sen TOKİ’de çok ciddi sorunların olmadığını belirterek, "Çevre düzenlemesi dışında çok ciddi sorunlar varsa gelip söyleyebilirsiniz. TOKİ sakinlerinin dediği ciddi sorunlar şunlardır: Asansörler çalışmıyor, kapılar oturmuyor gibi sorunlar. Bunlarda ciddi sorunlar değil.” dedi.

 

“TOKİ’nin işçiliği güzel değil”
Van’da depremden sonra yapılan hemen hemen bütün TOKİ’lerde ufak tefek sorunların olduğunu söyleyen Şakar, “Edremit’de yapılan TOKİ’lerde herkes kendi evini sıfırdan düzenledi. TOKİ’nin işçiliği güzel değil. Projesi güzel ama işçiliği güzel değil. Binalar takla atsa dahi yıkılmıyor ama ince işçiliği kötüdür. Şuanda Memur-Sen TOKİ’ye doğalgaz gitmesi için uğraşıyoruz. Biz neyin peşinde koşuyoruz, insanlarımız neyin peşinde koşuyor. Buna çok üzülüyorum. Böyle ciddi bir sorun yok. Çevre düzenlemesi dışında herhangi bir sorun yok. Onlar bu açıklamayı niye yaptı. İşte efendim ödemeler başladı. Taksitler niye başladı. Başlayacak tabi, 3 yıldır başlamamış taksitler. Ödemeleri bu kadar erteleyebildik. Normalde ödemeler 3 yıl önce başlamıştı.” diye konuştu.