KİM NE YAPTIĞINI BİLMİYOR SANKİ?

Öğrenciler Şenlikteki Konseri Reyhanlı'daki Saldırı Nedeniye Protesto Etti

VAN 15.05.2013 16:02:15 0
KİM NE YAPTIĞINI BİLMİYOR SANKİ?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından 15'incisi düzenlenen Bahar Şenlikleri kapsamında sahneye çıkan Aynur Doğan ve Mustafa Bozkurt'un konseri bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından 15'incisi düzenlenen Bahar Şenlikleri kapsamında sahneye çıkan
Aynur Doğan ve Mustafa Bozkurt'un konseri bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Aynur Doğan'ın sahnede olduğu sırada öğrenciler, "Reyhanlı'da katliam var burada şenlik olmaz" diye bağırınca Aynur Doğan da konserine son verdi.

Her yıl geleneksel olarak YYÜ tarafından yapılan Bahar Şenlikleri bu yıl Reyhanlı'daki saldırı sonrası ertelendi. Ancak, bir gün sonra şenlikler kapsamında Aynur Doğan ve Mustafa Bozkurt konser verdi. Kampusteki Cengiz Andinç Kültür Merkezi önündeki konserde ilk olarak Aynur Doğan sahneye çıktı. İki şarkı sayledikten sonra öğrenciler arasından 20 kişilik bir grup 'Rektör istifa' diye slogan atarak konseri protesto etti. Öğrenciler, "Reyhanlıda katliam var burada şenlik olmaz" diye bağırınca Aynur Doğan konserine son vererek sahneden indi.

Bir süre sonra da protestocu öğrenciler konser alanından ayrılınca bu kez sahneye Mustafa Bozkurt çıkıp şarkılarını söyledi. Bozkurt, protestoların gereksiz ve ortamı germek için yapıldığını belirterek, "Bizim dinimizde yas üç gündür. Yaşanan patlamaya çok tepki göstermek istiyorlarsa ve cesaretleri varsa gidip sınırda seslerini duyursunlar. Buraya gelerek ortamı germeye kimsenin hakkı yok" dedi. - Van