Kentin en büyük ormanı oluşturuluyor

Van Büyükşehir Belediyesi kenttin en yüksek noktası olan Kurubaş tepesindeki ‘Kent Orman’ projesinin ikinci etap çalışmalarında sona geldi. Projenin son aşamasının tamamlanması ile birlikte tamamlanacak olan ‘Kent Orman’ kentin ve b?

VAN 30.10.2014 14:49:49 0
Kentin en büyük ormanı oluşturuluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında 160 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanılan ‘Kent Orman’ projesi son aşamasına geldi. On binlerce fidan dikimi gerçekleştiren ormanda, son aşamasının tamamlanması ile birlikte proje toplamda 460 bin dönüm arazi üzerinde hayata geçecek. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılması planlanan ‘Kent Orman’ projesi kentin ve bölgenin en önemli ormanları arasında yerini alacak.
Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde olan Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Kurubaş Mahallesi mevkiinde bulunan arazi üzerinde yürütülen çalışmaların bitirilmesi ile birlikte fidan dikimine geçilecek. 
Çalışmalarını yapan ekipler ‘Kent Orman’ı alanının tamamını korumaya alarak tel örgüler ile kapattı. Orman alanı üzerinde tamamlanacak çalışmaların hemen ardından ekipler 17 bin fidan dikimini gerçekleştirerek projenin son aşamasını tamamlamış olacak. Bölge Haber Merkezi