Kent Park Van'a renk katacak

Van İpekyolu İlçe Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Kent Park’ın faaliyete geçmesi ile birlikte içindeki yeniliklerle, ilçeye yeni bir çehre kazandıracak, aynı zamanda şehrin kalbinde önemli bir de yeşil alan oluşacak.

VAN 18.07.2018 10:39:18 0
Kent Park Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2011 yılında meydana gelen depremlerde kullanılamaz hale gelen ve daha sonra yıkımı gerçekleştirilen eski Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanda İpekyolu Belediyesi tarafından Kent Park için bir süre önce çalışmalar başlatıldı. 

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi veren Kent Park Şantiye Şefi Ömer İnci, parkın Van’a yeni bir renk katacağını belirterek, şunları söyledi:
“Burada 8 bin metrekare yani 8 dönüm bir eğlen-dinlen alanımız var. Bu eğlen-dinlen alanımızın 600 metrekaresi bilgi evi, kütüphane ve kafe olacak şekilde proje edildi, geri kalanı ise çok amaçlı futbol sahalarımız, basket sahalarımız, ayrıca 5 tane yöresel ürün satışı yapabileceğimiz büfemiz var. Bunun yanında çocukların daha eğlenceli vakit geçirebileceği korsan gemi oyun grubu, arka tarafta yine leylek oyun grubu, yani bunlar temalı oyun grupları daha doğrusu diğer parklara nazaran biraz daha şaşalı olacak. Bölgemizde bir ilk olan Kaykay pistimiz olacak. Bu pist Van’da bir ilk olacak. Onun dışında yürüyüş yollarımız var, parkın etrafını dönen yaklaşık 600 metre uzunluğunda kauçuk kaplamalı bir yürüme yolumuz var. Buraya gelen halkımızın çok güzel vakit geçirebileceği kafe üstü terasımız olacak, emzirme odası olacak, mescitler olacak ve daha sayamadığımız donanımlara sahip olacak parkımız Van’a renk katacak.”

 

“ EYLÜL’DE AÇILABİLİR”
Yağışlardan dolayı zamanında çalışmalara başlayamadıklarını belirten İnci, şunları kaydetti:

“Malum yağışlar işe başlama konusunda bizi bayağı bir etkiledi, yağışlardan dolayı projenin başlaması gerektiği tarihte başlayamadık. Mayıs ayının başlarında çalışmalarımıza başladık. Allah nasip ederse Eylül ayında bitirmeyi planlıyoruz. Çok ciddi bir çalışmamız da kalmadı, sadece yolarımıza granit ve bordur taşlarının döşenmesi kaldı. Şantiyemizde ortalama günlük olarak 12 kişi çalışıyor, demirciler, kalıpçılar, duvarcılar ve betoncu ekiplerimiz çalışıyor. Sürekli bir peyzaj çalışması olduğu için kepçe ve kamyon bulunduruyoruz. Elektrikçiler çalışıyor, doğalgazcılar çalışıyor, buranın ısınma, doğalgaz ve su hatları tamamlanıyor. Yani göründüğü kadar basit olmasa da çalışan ekip sayısı çok. Bittiğinde, Doğu Anadolu’da ve Van’da birçok parkta bulunmayan farklı özelliklere sahip bir parkımız olacak.”  


Kent Park Van'a renk katacak