Kent estetiğini bozan elektrik direkleri kaldırılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte görüntü kirliliğine yol açan elektrik direklerinin kaldırılması için önemli bir çalışma başlattı. Kısa bir süre önce başlatılan çalışmalar kapsamında birçok caddede elektrik direkleri kaldırı

VAN 2.09.2015 19:29:14 0
Kent estetiğini bozan elektrik direkleri kaldırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi, kentte görüntü kirliliğine yol açan elektrik direklerinin kaldırılması için önemli bir çalışma yapıyor. Özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu Maraş, Milli Egemenlik, Kışla, Cumhuriyet, İkinisan gibi caddelerin kaldırımlarında yer alan ve kötü bir görüntüye neden olan elektrik direkleri VEDAŞ ile yapılan görüşmeler sonrası kaldırılarak, elektrik telleri yer altına indiriliyor. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü ile TEDAŞ tarafından yapılan çalışmalarda şuana kadar yol ortasında kalan yüzlerce elektrik direği kaldırılarak, elektrik telleri yeraltına indirildi. 
Van Büyükşehir Belediyesi ve VEDAŞ işbirliği ile gerçekleşen bu çalışma ilk olarak kent merkezinde Yüzbaşıoğlu, Hamzadayı sokakları ile Maraş Caddesi'nde yapıldı. Kentin diğer caddelerinde de kentin estetiğini bozan, kaldırımları işgal eden, trafik akışını ve yaya gidişini engelleyen elektrik direkleri geniş ve kapsamlı bir çalışma ile kaldırılacak. Van Büyükşehir Belediyesinin AYKOME üst kurul toplantısında alınan karar ile beraber şehir merkezinde görüntü kirliliğini önlemek amacıyla yapılan bu çalışma aktif bir şekilde devam edecek. Belediyenin hedefi kentin tüm alanlarında bu uygulamaları yapmak. Kaldırılan elektrik direklerinin yerine sokak aydınlatması yapacak olan belediye, bu çalışmalarla hem sokak aydınlatması yapacak, hem de kent kötü görüntüden kurtarılacak.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -