'Keçi Yardımı Projesi'ne destek gecesi düzenlendi

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dursun Odabaş Tıp Merkezi kadın çalışanları İHH'nın (İnsani Yardım Vakfı) gerçekleştirdiği 'Keçi Yardımı Projesi'

VAN 3.05.2016 10:10:33 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van kadın sağlık çalışanlarının buluştuğu yemekte Afrika'da yardıma muhtaçlar için düzenlenen "Keçi Yardımı Projesi" kampanyası anlatıldı, destek istendi.

Projenin Afrikalılar için önemine değinilen geceye, sağlık personellerinin yanı sıra öğretmen ve Kuran kursu hocaları da katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını yapan İHH Van Kadın Komisyon Başkanı Nuray Nursel Dağaç; "Afrika'ya gitmeden önce durumun kötü www.nakliyatarabul.com olduğunu biliyordum fakat yerinde gözlemleyerek gerçek durumun bilindiğinden daha vahim olduğuna şahit oldum. İnsanların bizlere 'Siz bizlere yardım ettiniz, Allah da sizlere yardım etsin' dularından çok etkilendim." dedi.
Yoğun katılımın olduğu programa Uluslararası Doktorlar Birliği Başkanı Uzm.Dr.Mevlüt Yurtseven ve Eski Dünya Yetimhaneler Sorumlusu , şimdi ise İstanbul Yardımlar ve Yetim Sorumlusu olan Reşat Başer de katılarak birer konuşma yaptılar.
Programda, Afrika ve Arakan'da zorlu hayat koşullarına, yetimlere, yokluğa, temiz suya olan ihtiyaca vb. konulara ve çözüm önerilerine değinildi.
Kadın sağlık çalışanlarının buluşması ile İHH'nın başlattığı eskisehir escort projeye 8 keçi bağışı yapıldı. Program çıkışında birçok kişi de ek bağışlarda bulundu.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -