Kayyumu bahane eden Van Belediyesi temizlik çalışmalarını durdurdu

Van Büyükşehir Belediyesinin, Kanun Hükmünde Kararname ile bazı ilçe belediyelerine kayyum atamasını bahane ederek temizlik hizmetini durdurması kentte çöp yığınları oluşturdu.

VAN 20.09.2016 12:31:29 0
Kayyumu bahane eden Van Belediyesi temizlik çalışmalarını durdurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İçişleri Bakanlığı tarafından KHK kapsamında Van’ın İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediyelerine kayyum atanmasını bahane eden Van Büyükşehir Belediyesi temizlik hizmetini durdurdu. Temizlik çalışmalarının askıya alınmasıyla kentte çöp yığınları oluşurken etrafa kötü kokular yayılıyor.

Van’ın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet, Maraş ve Sıhke başta olmak üzere kenttin tüm cadde ve sokaklarında çöplerin birikmesi halkın büyük tepkisine neden oldu. 

Dün DBP’li Belediyeye kayyum atanmasına yönelik yapılan basın açıklaması ve oturma eyleminin ardından belediye ekipleri çalışmama kararı aldı.

Sabah saatlerinde işyerini açan esnaf, gördüğü çöp yığınları karşısında ne yapacağını şaşırdı. Kimi esnaf, kendi imkânlarıyla süpürgesini alarak işyerinin önünü süpürdüğü görüldü.

İsmini açıklamak istemeyen bir esnaf, çöplerin toplanmamasından yakınarak; “Alınan bazı kararları bahane ederek çöpleri temizlememek hoşgörüyle karşılanacak gibi değildir.” dedi.

Öte yandan, çöplerin toplanmaması yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesine ait mor otobüslerin de seferlerinin iptal edildiği öğrenildi. (İLKHA)