Kayyumlar için oturma eylemi

Van'ın İpekyolu, Erciş, Edremit ve Özalp ilçe belediyelerine kayyum atamalarını protesto etmek amacıya oturma eylemi gerçekleştirildi.

VAN 20.09.2016 11:17:59 0
Kayyumlar için oturma eylemi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Sanat Sokağı'nda yapılan 15 dakikalık oturma eylemine DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ile belediye çalışanları ve partililer katıldı. 
Oturma eyleminden önce basın açıklaması yapıldı.
Açıklamayı DBP Van İl Eş Başkanı Murat Sarısaç okudu. 
Hükümetin tutumundan yakınan Sarısaç, şöyle dedi;
"Binlerce Kürt siyasetçi cezaevlerine doldurulurken, bunlarla yetinilmemiş son olarak 24 belediyemize el konulmuştur. Kürt halkının 7 Haziran seçimlerinde elde ettiği demokratik kazanımlar görmezden gelinmiştir." 
"Çözüm Süreci"ni hükümetin bitirdiğini ifade eden Sarısaç, "İnsan hakları, demokrasi, hukuk konusunda dibe vuran AKP hükümeti, 15 Temmuz'u fırsata çevirerek Türkiye'de kendine muhalif olan tüm kesimlere karşı bir yok etme, bastırma eylem planını devreye koymuştur." diye konuştu.
Sarısaç, Öcalan'ın bayram arifesindeki mesajını da sahiplendiklerini belirterek, kayyum kararı geri alınana dek protestoların süreceğini de kaydetti. 
DTK Eş Başkanı Leyla Güven de, bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:
"Halkımız elbet bu ablukaları kıracaktır. Geçmişten ders çıkarmayanlar geleceği de göremezler. Belli ki bunlar hiç geçmişten ders çıkarmamışlar. Halkımız bu kayyum darbesine geçit vermeyecek."
Açıklamanın ardından yapılan 15 dakikalık oturma eylemiyle grup dağıldı.

EĞİTİM SEN'E ZİYARET
Ayrıca, DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve Belediye Eşbaşkanlarının gün içinde, Eğitim Sen Van Şubesini ziyaret ederek görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlere destekte bulunduğu belirtildi.