Kayyum atanan belediyelerin web siteleri yenileniyor

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atanan 28 belediyeden 12’sinin resmi web siteleri yenileniyor.

VAN 25.09.2016 12:09:53 0
Kayyum atanan belediyelerin web siteleri yenileniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atanan 28 belediyeden 12’sinin resmi internet siteleri onarıma alırken 14’ünün ise halen faal olduğu öğrenildi.

PKK ve FETÖ'ye lojistik destek sağladıkları gerekçesiyle 28 belediyeye kayyum atanmıştı. Kayyumla birlikte bazı belediyelerin sitelerinin onarıma alındığı görülürken, bazı sitelerin halen faal olduğu bazıların ise sitesinin olmadığı öğrenildi.

İLKHA’nın derlediği bilgilere göre Batman, Hakkari, Diyarbakır’ın Sur ile Silvan, Mardin’in Dargeçit, Derik ile Nusaybin, Muş’un Bulanık, Şırnak’ın Silopi, Erzurum’un Hınıs, Van’ın Edremit ile Erciş belediyeleri onarıma alınmış durumda.

Söz konusu sitelerin onarıma alınma sebeplerinden birinin, daha önceki sitelerin içeriğinde örgüt propagandası olduğu ve bunlardan tamamen arındırılmak istendiği olduğu öğrenildi. Ayrıca bazı belediye sitelerinin kontrol panelinin halen DBP/HDP’li başka belediye webmasterlarının kontrolünde olduğu gerekçesiyle kapatıldığı öğrenildi.

Batman Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy İLKHA’ya yaptığı açıklamada sitelerini onarıma alma sebeplerini şöyle dile getirdi: Yeni bir internet sitesi dizayn ediyoruz. Orada bana ait özel bir bölüm olacak ve isteyen vatandaşımız oradan doğrudan doğruya bana ulaşıp her türlü sorununu iletebilecek. Bu sadece benim gördüğüm bir bölüm olacak.”

Kayyumun atanmasının ardından sitesi halen faal olan belediye sitelerinin ise Adana’nın Pozantı, Ağrı’nın Diyadin, Batman’ın Beşiri ile Gercüş, Erzurum’un Aşkale, Giresun’un Çamoluk, Iğdır’ın Tuzluca, Konya’nın Ilgın, Mardin’in Mazıdağı, Şanlıurfa’nın Suruç, Şırnak’ın Cizre, Siirt’in Eruh, Van’ın İpekyolu ile Özalp belediyeleri olduğu öğrenildi.

Iğdır’ın Hoşhaber ve Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldelerinin ise resmi internet sitelerinin olmadığı görüldü. (Ömer Özbey- İLKHA)