Kaymakam Sarı ve kurum amirlerinden mahalle ziyareti…

Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve İlçeye bağlı kurum amirleri ile birlikte Tuşba İlçesine bağlı bazı uzak mahalleleri ziyaret ederek mahalle halkıyla mahalle sorunlarını istişare toplantısı yaptı.

VAN 24.01.2015 10:43:13 0
Kaymakam Sarı ve kurum amirlerinden mahalle ziyareti…
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Van'a yaklaşık 40 km uzaklıktaki Göllü, Gedikbulak ve Derebey Mahallelerinin taziye ve toplantı salonu ve okullardagerçekleşen toplantıya Kaymakam Musa Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Fatih Karaturna, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve Şube Müdürü Mehmet Baki Karabulak,  İlçe Nüfus Müdürü Cevdet Soygüder, İlçe Müftüsü Zahit Demirel, İlçe Sağlık Müdür Vekili Çetin Yüce, İlçe Tarım Müdürü M. Salih Şirazi, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Metin Sevgili, Kaymakamlık Mal Müdürü Mubat Entari, Tuşba SYDV Müdürü Ubeydullah Arvas, Okul Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı.
   Mahalle taziye ve toplantı salonlarında bir araya gelen Kaymakam Musa Sarı ve beraberindeki Kurum Amirleri Tuşba İlçesine bağlı uzak olan mahallelere giderek mahalle Sakinleri ile toplantı düzenledi.

       SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
        Sohbet ortamında geçen toplantılarda mahalledeki Eğitim sorunları, yol, elektrik, su sorunları, Kış mevsimi ile birlikte uzak mahallelere ulaşım sorunları ve gerçekleştirilecek olan projeler gibi konular ele alındı. Kurum Amirleri ile bir araya gelerek Tuşba İlçesine uzak olan mahallelere giderek mahallelilerin sorunlarını en kısa sürede gidermeye çalışacaklarını söyleyen Kaymakam Musa Sarı, "Bilindiği üzere Tuşba İlçemiz daha yeni kuruldu. Bizler kurum Amirleri olarak sık sık sizleri ziyaret ederek böyle sohbet ortamında sorun ve sıkıntılarınızı dinleyerek çözmeye çalışacağız. Benim kapım Kaymakamlık olarak herkese açıktır ve sıkıntısı olan vatandaşlarımız her zaman gelebilir. İlçemize bağlı Kurum Amirlerimiz her zaman sizlerin yanında olacak ve sorunlarınızı çözmeye çalışacaktır. Bizler Kurum Amirlerimiz ile birlikte mahalle sorunlarını yerinde inceleyerek halletmeye devam edeceğiz ve sık sık bu tür ziyaretlerimizi yapmaya çalışacağız" dedi. 

            Bazı sorunlarının olduğunu dile getiren mahalle sakinleri Kış Aylarının gelmesiyle birlikte eskiden Köy statüsünde olan yerleşim birimlerinin mahalle olduğunu belirterek kar yağışının mahalle yollarını kapattığını ve buna istinaden elektrik ve ulaşım sorunlarının olduğunu, depremden bu yana hasar gören Camii ve istinat duvarlarının onarılmasını istediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani'de mahalle sakinlerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projelerini ve yarıyıl tatili ile ilgili bilgiler verdi.

           Sohbet ortamında geçen toplantıların sonunda Kaymakam Musa Sarı mahalle okullarını da gezerek öğrencilere Satranç takımı, Futbol topu, Voleybol topu ve çeşitli oyuncaklar vermesiyle program son buldu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi