Kaya: Ülkemiz güçlü ‘Evet’le büyüyecek

Van'da, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne güçlü bir ‘Evet’ oyu çıkması h

VAN 30.03.2017 11:07:27 0
Kaya: Ülkemiz güçlü ‘Evet’le büyüyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

   AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Tuşba Belediyesi’nin organizasyonu ile, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi.
Meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının yer aldığı istişare toplantısına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve partililer katıldı.


       “VAN’DA EN AZ %65 EVET BEKLİYORUZ”
      K. Karabekir Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda gerçekleşen istişare toplantısında ilk olarak söz alan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediyede görevde bulundukları süre zarfından güzel işler yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “İnşallah 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda en az %65 Evet oyu ile bu hizmetlerin daha da artması için çabalayacağız” dedi.
Özgökçe’nin ardından söz alan Ak Parti İl Başkanı Av.Zahir Soğanda ise Van’ın 16 Nisan’da huzur ve istikrara oy vereceğini belirterek, 1 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılacağı mitinge herkesi davet etti.


       Soğanda’nın ardından söz alan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 16 Nisan’ın bir parti meselesi olmadığını anlatarak, “Van’da %10 ‘Hayır’ çıksa, kimsenin zararı olmaz. Yüzde 90 ‘Hayır’ çıksa kimseye bir faydası olmaz. Ama ne kadar fazla ‘Evet’ çıkarsa bu şehre büyük faydası olur. Ben tüm partilerin bu konuda aklı selim düşünerek hareket etmesini istiyorum. Bu, kimsenin seçimi değil. Çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir seçim. Batı’nın ortaya koyduğu tavır açık ve nettir. Bunu benim anlatmama gerek yok. Bu kez oyumuzu kendimize verelim. Hizmetlerin önündeki engellerin kalkması için güçlü bir ‘Evet’e ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.


       KAYA: “ÜLKENİN GELECEĞİ OYLANACAK”
     Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 16 Nisan'da niçin Evet denilmesi konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.
“Gelin bu işi bu ülkenin ve bu milletin geleceği için yeniden düşünelim ve öyle karar verelim” diyen Kaya, “Bu anayasayı madde madde konuşmaktansa, sonuçta ne olacak onu iyi kavrayalım. İlk defa bu ülkede parlamentoyu biz seçeceğiz. Peki, daha önce böyle miydi? 7 Haziran’da sandığa gittik, %40’la Ak Parti birinci parti oldu. Peki, Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı; Bahçeli’ye dedi ki, ‘Gel Başbakan ol, koalisyon kuralım’. Bahçeli kabul etmiş olsaydı, üçüncü partinin bir başkanı Başbakan olmayacak mıydı? Nerde kaldı milletin kararı? Tüm bunları çok iyi düşünmek lazım. Demek ki parlamentoda hükümeti biz seçmiyoruz” ifadelerini kullandı.


       Yeniden 7 Haziran seçimlerini hatırlatan Kaya, “Hükümet seçmek için turlar oldu. Ama görüşmeler sonuçsuz kaldı. Türkiye’de şu an 65. Hükümet var. Bakın bugüne dek gelen hükümetlere göz attığımızda 34 hükümetin bir yıldan ömrü az. Dört yıl ömrü olan hükümet sayısı oldukça az. Şimdi yeni sistemde ise hükümetler en az beş yıl görev yapacak. Bu istikrar açısından çok faydalı” diye konuştu.
‘Hayır’cıların Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasına karşı olduğunu anlatan Kaya, “Bunları biz ‘Gezi’ olaylarında gördük. 17-25 Aralık operasyonlarında gördük. 6-7 Ekim olaylarında gördük. Daha eskilere bakarsak, bizlere Cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler” ifadelerini kullandı.


       Ülkedeki çift başlı sistemin sıkıntılarına değinen Kaya, “Atatürk ve İnönü kavgalı mıydı? Kavgalıydı, anlaşamamışlardır. Menderes döneminde sıkıntılar yaşanmıştır. Özal ile Mesut Yılmaz kavgalı mıydı? Evet. Demirel ile Tansu Çiller anlaşamadı yıllarca. Sonraki süreçte de benzer sıkıntılar oldu. O yüzden yeni sistemde çift başlılık ortadan kalkacak. Buna ‘Evet’ demeliyiz” şeklinde konuştu.


       Kesintisiz dönemlerde ülkenin her alanda büyüdüğünü anlatan Kaya, “Bu ülkenin bazı tünelleri yıllarca bitmiyordu. Bolu Tüneli’ni 10 yılda geçemeyen bir ülkeden, üç yılda onlarca projeyi hayata geçiren bir ülke durumuna geldik. Ak Parti hükümetleri döneminde yapılan devasa projelere bakın. Geçmişte ulaşımdan tutun da, sağlık alanına kadar her konuda güçlü hükümetlerin yaptıkları ortadadır” dedi.
Geçmişte gazete ilanları ile hükümet devirmeye çalışanların olduğunu hatırlatan Kaya, yeni sistemde nerden kriz çıkarsa çıksın sorunu milletin çözeceğini ifade etti.


        Referandumda herkesin istediği kararı vermesine saygılı olduklarını anlatan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, ‘Hayır’cılara soruyorum, istediğiniz karar çıkarsa ne yapacaksınız?’ diye. Cevap yok. Bakın Evet çıktığı takdirde her alanda güzellikler olacağına yürekten inanıyoruz. Ben Van’da da sandıktan güçlü bir ‘Evet’ çıkacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


         En son söz alan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van’ın geçmişte belediye seçimlerinde önemli bir hata yaptığını ve sıkıntıları halkın çektiğini belirterek, “İnşallah 16 Nisan’da çok daha iyi bir karar vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yenilen yemekle program son buldu.