Kaya: Kobani'nin de Gazze'nin de Yanındayız

Demokratik Toplum Kongresi Van Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulunun organize ettiği 'Ekosistem, Tarım-Hayvancılık ve Köye Dönüş' atölye çalışması başladı.

VAN 19.07.2014 20:28:35 0
Kaya: Kobani
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Burada açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya Yaptı. Yaptığı konuşmada Rojava ve Gazze yapılan operasyonlarla ilgili de konuştu.  

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya” Kobani'de, Qamışlo'da ve Rojava'nın tüm alanlarından Kürt halkının direnerek mutlaka zafere ulaşacaktır. Türkiye'nin de desteği ile Suriye'de oluşan çeteler bugün Kobani ve Rojava halkımızın kazanımlarına saldırıyorlar. Kürt halkı mutlaka bu çeteleri de buradan temizleyerek başarıya ulaşacaktır. Tüm halkımızı Rojava halkımızla buluşmaya çağırıyorum" dedi.

Kaya: Kobani'nin de Gazze'nin de yanındayız

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonları da kınayan Kaya, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını buradan nefretle kınadığımızı belirtiyorum. İsrail'i bu saldırganlığından artık vazgeçmeye ve tüm dünyayı buna karşı tutum almaya çağırıyoruz. Bugün Rojava'da yaşananları görmeyen hükümet, Filistin halkı için timsah gözyaşları döküyor. Hükümet ve devletin bu söylemlemlerinde samimi olmadığını artık tüm dünya anlamıştır. Biz; Kürt halkı olarak nasıl ki Kobani'nin yanındaysak, Filistin'in, Gazze'nin de yanındayız. Rojava ve Filistin halkının mücadelesi mutlaka kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak / Editör: VANSESİ -