Karla mücadele ekibi hazır kıta...

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 126 iş makinasıyla yaklaşık 7 bin kilometrelik yollarda karla mücadele edecek.

VAN 31.10.2017 14:08:26 0
Karla mücadele ekibi hazır kıta...
Tarih: 01.01.0001 00:00
  İçişleri Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında hizmet verecek olan iş makinelerinin tamir ve bakımlarını kendi atölyelerinde yaparak kışa hazırlandı.

    Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı, 60 personelin çalıştığı 14 atölyede hummalı bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında çetin geçen kış aylarında karla mücadele edecek olan 126 iş makinesi tek tek elden geçirilerek bakım ve onarımları büyük bir titizlikle yapıldı.

    “Karla mücadeleye hazırız”

    Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Selim Elhansu, kış hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

    Van’da kış şartlarının ağır geçtiğini ifade eden Elhansu, “İlimiz kış mevsiminin çetin geçtiği ve uzun sürdüğü bir coğrafyada olması nedeniyle bizler de kış hazırlıklarımızı erken başlattık. Antifiriz, kışlık lastik, ve zincir noktasında tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eksikliklerimizi giderdik. Karla mücadeleye hazır bir şekilde bekliyoruz. Şuan görmüş olduğunuz araçlarımızı da en uzak ilçelerimizden başlayarak, tamir bakım ve onarımlarını yapmaktayız. Malum bizim tüm araçlarımız hizmet aracı olduğundan yaz-kış fark etmeksizin çalışmaktadır. Kış ayların bu araçlarımızın tamamına yakınını karla mücadelede kırsal alanda çalıştıracağız” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi