Kardeşi, Filozof Celo'yu anlattı

Yıllarca normal bir yaşam sürdüren, sonraları ise sıra dışı davranışları gözlenen Van Çatak doğumlu Celal Hasar'ı, namı diğer Filozof Celo'yu, en iyi şekilde tanıyan kardeşi Zehra Yüzein anlattı. Yüzein, 'Ailede yaşlanan bireyle

VAN 27.09.2016 11:09:28 0
Kardeşi, Filozof Celo
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Yıllarca çobanlık yaparak yaşamına devam eden, ancak çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle giderek davranış bozukluğu gösteren Celal Hasar, ilginç saç ve sakal yapısı ve giyimi nedeniyle Van'da şimdi en çok tanınan yüzlerden biri.
İlginç fikirleri dolayısıyla adı Filozof Celo'ya çıkan Hasar, kısa zamanda medyanın da ilgi odağı oldu. Birçok kesim tarafından Hasar'ın fotoğrafları dergilerde ve farklı yayınlarda kullanılırken, kimisi de Hasar'ın yaşamıyla ilgili bilgi edinmeye çalıştı.

EN İYİ TANIK KARDEŞİ
Çatak'ta yaşayan birçok kişi Hasar'a ilişkin farklı bilgiler aktarırken, görüştüğümüz kardeşi Zehra Yüzein ise, en doğru bilginin aile bireyleri tarafından verilebileceğini söyledi.
Kardeşinin bazı ilçe sakinleri tarafından iddia edildiği gibi yaşı ilerledikçe davranış bozukluğu göstermediğini, farklı bir nedenle bugünkü konumuna geldiğini belirten Yüzein, "Kardeşim havale geçirdiği için böyle olmuş, bunun başka da bir nedeni yoktur." dedi.

"AİLEDEKİ HERKES SAĞLIKLI"
Bir ilçe sakininin "ailedeki bireylerin yaşlanınca davranış bozukluğu gösterdiği" şeklindeki ifadelerinin yanlışlığına dikkat çeken Yüzein, "Celal'in babası ve annesi alzheimer hastalığından öldü, bir kardeşim gırtlak kanserinden öldü. Ailede kimse yaşı ilerleyince bu duruma gelmedi. Ayrıca benden büyük bir ağabeyim var, önceki gün çocuğunun düğününü yaptı. Benim de çocuklarım var, benim de bir sorunum yok Allah'a şükür, verilen bilgi yanlıştır. Çocuklarım var, hepsi de sağlıklı." diye konuştu.

YİBO'DA OKUDU
Bir ilçe sakini de, Celal Hasar'ı yakından tanıdığını ve Gevaş YİBO'da birlikte okuduklarını anlattı.
İlçe sakini, "Kimseye güvenmediği için geçen gün benim telefonumdan İstanbul'daki kardeşini aradı, bal gönderdiğini, alıp almadığını sordu." dedi.

GEVAŞ'TA KALIYOR
Celal Hasar, namı diğer Filozof Celo, doğup büyüdüğü yer olan Çatak'tan ayrıldıktan sonra Gevaş'a geçti ve bir süre farklı mahallelerde vatandaşlar tarafından misafir edilerek yaşamını sürdürdü.
Filozof Celo şimdi de Gevaş'ta kalıyor, ancak sadece Pişvank mahallesine gidiyor. Ve her gece bir aile tarafından misafir ediliyor.
Yeme, içme, yatma gibi ihtiyaçları da mahalle sakinleri karşılıyor. 
Vatandaşlar, Filozof Celo'nun en büyük özelliğinin, dilenmemesi olduğunu da kaydediyor.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı