Karayolları Bu Çirkinliği Görmüyor Mu ?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından İpekyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumevi karşısına yaptırılan köprülü üst kavşağa yazılan ” Van” yazısındaki eğrilik, özensizlik vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatan

VAN 21.08.2014 11:23:06 0
Karayolları Bu Çirkinliği Görmüyor Mu ?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Rıdvan Can

Deveye  demişler boynun eğri o da nerem düz demiş veciz  sözünde olduğu gibi Van’da yapılan hemen hemen her işte ya bir eğrilik, ya bir eksik,  ya da kalitesizliğin yanı sıra toplumu rahatsız eden itici görünüm var. Vatandaşlar Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından İpekyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne yapılan köprülü üst geçidine bir süre önce monte edilen ışıklı  “ Van” yazında çirkinliğin, özensizliğin bulunduğunu bu görüntünün düzeltilmesini  ifade ettiler.

Üst geçidin kente  giriş cephesinde yer alan  “ Van” yazısının mühendislikten,  teknik hesaptan,  özenden uzak eğri ve çirkin bir şekilde yerleştirildiğini belirten vatandaşlar, “Kentin girişinde yer alan üst geçide monte edilen  “Van” yazısı iyi düşünülmüş ancak harfler teknik açıdan kötü, ölçüsüz ve dikkatsiz bir şeklide yerleştirilmiş.  Karayolları gibi köklü bir kuruma bu  çirkin  iş yakışmıyor. İnsan sormadan edemiyor. Bu ne biçim kontrol mühendisliği? Koca kurumun kontrol mühendisleri herkesin gördüğü çirkinliği, ölçüsüzlüğü, yanlışı hiç mi gömüyor?  Her nedense Van’da büyük harcamalarla yapılan işlerde  benzer  özensizlik, duyarsızlık   hep var. İşler ya eğri, ya ölçüsüz ya da çevreyle uyumsuz.   Karayolları yetkilileri  insanları rahatsız  eden eğri büğrü “Van”  yazısını ya   teknik ölçülere  uygun göze hoş gelen konuma  getirsinler  ya da Van yazısını oradan kaldırsınlar” dediler.

Kaynak / Editör: VANSESİ - RIDVAN CAN