Karayılan'dan sert çözüm süreci çıkışı

IŞİD'in Kobane saldırılarından Türkiye'yi sorumlu tutan Murat Karayılan'dan çok sert çıkış: Çözüm süreci bizim için bitmiştir!

VAN 23.09.2014 10:52:14 0
Karayılan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KCK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Sterk TV'de Kobani'deki IŞİD saldırılarına, hükümetin politikalarına ve 'çözüm süreci'ne ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
KCK Yürütüme Kurulu üyesi ve silahlı güçlerin tepe 
ismi
 Murat Karayılan, IŞİD'in Kobane saldırısı ve çözüm sürecine dair hayli kritik açıklamalar yaptı. Karayılan Sterk TV'de yaptığı açıklamada IŞİD'in Kobane kuşatmasının ardındaki asıl iradenin Türkiye olduğunu söylerken Suruç'ta Suriye sınırda yaşanan polis müdahalesi ile ortaya çıkan görüntüleri ise "savaş ilanı" olarak tanımladı. Karayılan IŞİD'in 49 rehineyi serbest bırakmasının perde arkasında ise örgütün Türkiye ile yaptığı Kobane pazarlığı olduğunu iddia etti.
 
Karayılan, "HPG açısından bu sürecin anlamı kalmamıştır," dedi ve son sözün PKK lideri Abdullah Öcalan'ın söyleyeceğini söyledi.
 
"ELİMİZDE BELGELER VAR; TÜRKİYE BİR KEZ DAHA SIRTIMIZDAN VURDU"
 
IŞİD'in Kobani'ye saldırısını, "Bu Türkiye ve IŞİD'in ortak planı, elimizde belgeler var. Türkiye bir kez daha Kürtleri sırtından vurdu, bir daha ihanet etti; Türkiye Kobanê'yi satmak istedi, ama satamaz. Kobanê Kürdistandır" dedi.
 
BİZİM İÇİN SÜRECİN ANLAMI KALMADI
 
Konuşmasında, 'çözüm süreci'ne dair önemli açıklamalar yapan Karayılan, "Artık Türkiye bizi kandıramaz. Bu bir savaş ilanıdır. Hareketimizin yönetimi ve önderimiz değerlendirecektir, ama HPG açısından bu sürecin anlamı kalmamıştır," dedi.
 
SON SÖZ ÖCALAN'IN
 
"Bu ihanetten sonra artık süreç anlamını yitirmiştir" diyerek açıklamasına devam eden Karayılan, "Ama son sözü Önder Apo (Abdullah Öcalan) söyleyecektir. Biz onun sözünü bekliyoruz," dedi.