Karakaya'nın son eseri okuyucularla buluştu

Şair-Yazar Müştehir Karakaya'nın Düş Zamanı Öyküleri adlı son kitabı geçtiğimiz haftalarda okuyucuyla buluştu. Bugüne dek çok sayıda, şiir, deneme, roman ve öykü kitabı bulunan Karakaya'nın son kitabı da beğeni topluyor.

VAN 30.11.2015 14:53:40 0
Karakaya
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Bölge: Bişar Ulutaş
            Aslen Muşlu olan ama uzun süredir Van'da bulunan Şair-Yazar Müştehir Karakaya, gençlik öykülerinin anlatıldığı son kitabı olan Düş Zamanı Öyküleri ile okuyucuların karşısına çıktı.


Yılmaz Avşin yayın yönetmenliğinde ve Sinan Alkan editörlüğünde Aramis Yayınevi'nde basılan kitap, yaklaşık 160 sayfadan oluşuyor.


Kitapta; Düşlerin Kıyısında, Kırmızı Gül, Çocuk, Hüzün ve Ölüm,  Irmak ve Ay Bölündüğü Gece isimli toplam beş öykü yer alıyor.
Düş Zamanı Öyküleri, okuyucuya yoğun bir çabanın ürünü olarak kendini hissettiriyor. Düş ve gerçek arasında mekik dokuyan bir eser. Okura, 'Gerçeklik nedir?', 'Bilinmezliklerle örülü bir yoldan nereye varılır?', Hayallerimizi yitirirsek yaşayabilir miyiz?' diye sorduruyor Müştehir Karakaya.


Yoksulluğun ayıp görülmediği, kimsesizliğin ve sahipsizliğin sınırlarının tam olarak belirlenmediği, bir parça acıklı, çokça umut dolu bir dünyanın ip uçları var Düş Zamanı Öyküleri'nin satır aralarında. Anadolu tepeden tırnağa gizemli fakat aynı zamanda apaçıok zıtlıklarla kuşatılmış bir coğrafya değil midir zaten?


Müştehir Karakaya'nın tecrübeli kalemiyle biçimlenmiş Düş Zamanı Öyküleri'nde sokakta oyun oynayan çocuklardan, geleceğe dair pembe hayaller kuran genç kızlardan, yaşını başını almış fakat söyleyecek çokça sözü olan yaşlılardan haberler alacaksınız. Hayatı henüz anlayamadan bu dünyadan göçüveren henüz delikanlı dahi olmamışlarla, elini cebine attığında tarifsiz bir boşlukla baş başa kalan babalarla, evlatlarının gözlerinin ta içine bakan sevgi dolu annelerle, kısacası hayatın her kıyısından insanla karşılaşacaksınız.