Karagündüz köyünde Kutlu Doğum coşkusu vardı

Van Merkeze bağlı Karagündüz köyünde bu yıl 2.`cisi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşku ve heyecanla geçti.

VAN 15.04.2014 15:57:41 0
Karagündüz köyünde Kutlu Doğum coşkusu vardı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından, Van Merkeze bağlı Karagündüz köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Köylülerin bir araya geldiği programda, ilk önce Köy İmamı Şeref Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından okunan Türkçe mevlit ile devam etti.

Programa renk katan Grup Rahmet, seslendirdiği birbirinden güzel ilahilere, programa katılanlar da eşlik etti.

Programda konuşan Faysal Arslan Kur’an-ı Kerim’in önemine vurgu yaptı.
Arslan konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin ayet ayet, sure sure şeklinde tam 23 yıl sürdüğüne dikkat çekerek, “Hz. Muhammed, her ne kadar Peygamber olsa da, O da bizim gibi bir insandı. Bizim gibi yer, içer, pazarlarda dolaşıp alışveriş yapardı. Allah’ın Resulü, her anını Kuran’a göre tanzim ediyordu.” dedi.

“Gençlik İslam’dan uzak”

Arslan Kur’an’ın iyi bir şekilde anlaşılabilmesi için, Hz. Peygamber’in hayatının en ince ayrıntısına kadar bilinmesi gerektiğini belirterek, “Bizlerin askeri, siyasi ve tüm durumlarımız, Kuran-ı Kerim’in ve Resulün pratiğinde gerçekleşmiş ve bir numune olmuştur. Hangi ayet, hangi ihtiyaçlara binaen inmiştir, bizlerin yemesi ve içmesi, ticareti, aile hayatımız ve nihayetinde tüm yaşantımızı Kur’an şekillendirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Arslan konuşmasını, “Her tarafta Müslümanların toprakları işgal edilmiş her taraftan sürülüyoruz. Bunun sebebi de bizlerin Allah’ın ve Resulünün sevgisini kalbimizden çıkarmamızdan dolayıdır. Onun yerine dünyanın sevgisini koymuşuz. Çocuklar ne olduğu belirsiz ipsiz sapsız TV’deki ahlaksız karakterlere özeniyorlar. Gençler İslam’dan uzak, Kuran’dan uzak ne yaptığını bilmeyen günahlar içerisinde yüzen sanatçıları, artistleri örnek alıyorlar ve bundan dolayı bu hale geliyorlar. Son olarak sizler komşuluğunuzda arkadaşlığınızda ve tüm yerlere peygamber sevgisini nakış etmelisiniz” sözleri ile sonlandırdı.

Program Grup Rahmetin seslendirdiği ilahiler ve ardından yapılan dua ile son buldu.

Hava bulutlu iken, Güneş açtı, program bittikten sonra tekrar kapandı.

Program sonrası İlke Haber Ajansı’na konuşan köy İmamı Şeref Ayna, programı değerlendirerek, “Kutlu Doğum etkinliği, hamd olsun güzel geçti. Hava durumundan korkuyorduk. Ama Cenabı-ı Allah köyümüze bir ikramda bulundu ve program esnasında bulutlar çekildi, Güneş açtı ve program bittikten sonra hava tekrar kapandı. İnşallah böylesi programlar daha da zenginleşir. Daha geniş çaplı olur. Peygamberimizin getirmiş olduğu mesajı tüm insanlara ulaştırmamız gerekiyor. Program hamd olsun köylülerimizi bir araya topladı. İnşallah bu bizim birlik ve beraberliğimizin nişanesidir. Allah tüm katılanlardan ve bu programda katkısı olanlardan razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Yakup Çiftçi adlı katılımcı, programı çok güzel bulduğunu, programın İslami bir program olduğunu belirterek, Allah’u Teala’dan bu birliği bozmamasını ve Müslümanlara karşı olan hakaretleri engellemesini diliyoruz. Programın bize dini yönden büyük katkısı oldu. Peygamberimizi andık, O’nu daha da yakından tanıdık ve daha çok salavat getirdik.” dedi.

İzzet Akkuşçu adlı katılımcı da, programın çok güzel geçtiğini söyleyerek, “Allah yapanlardan, yaptıranlardan razı olsun. Program çocuklarımız için yeni bilgiler sundu. Kura’n-ı Kerim’i, Allah’ı tanıtan bu program bizlere Peygamberimizi anlattı ve bilmeyenler de bildi.” şeklinde konuştu.

Karagündüz köyünün muhtarlık yapan Özer Polater ise, programı çok güzel bulduklarını ve bu yıl yapılanın 2.’ci program olduğunu belirterek, “Allah izin verirse bundan sonra her yılda yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Programı yapanlara teşekkür ediyoruz. Program bizim içimizden geçen duyguları canlandırdı. Peygambere olan sevgimizi bir kez daha soluduk. Program, geçen seneden daha fazla bir coşku ve katılımla geçti ve köyümüze birlik ve beraberliği getirdi.” diye konuştu. (Murat Dalgın- Sedat Karatay İLKHA)