Kapıköy sınır kapısı tamamen kapandı

21 Ağustos'ta Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görevli 11 gümrük memurunun kaçırılmasının ardından Kapıköy Sınır Kapısının tamamen kapatıldığı bildirildi.

VAN 27.08.2015 12:35:15 0
Kapıköy sınır kapısı tamamen kapandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Saray ilçesinde bulunan ve kentin ekonomisi açısından hayati önem taşıyan Kapıköy Gümrük Kapısının tamamen kapandı.

Ağustos ayının başlarında PKK tarafından yapılan saldırılar nedeniyle Türkiye-İran arasında yapılan tren seferleri iptal edilirken, 21 Ağustos'ta da, Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görevli 11 Gümrük memurunun kaçırılmasının ardından Kapıköy Sınır Kapısının tamamen kapatıldığı bildirildi.

Vanlılar ise Kapıköy Gümrük Kapısının güvenliğinin sağlanması, personel atamalarının yapılması ve kapının yeniden aktif hale getirilmesini bekliyor.

Hatırlanacağı üzere PKK Ağustos ayının başlarında Trenlere yönelik mayınlı saldırılar yapmış, bu nedenle tren seferleri durdurulmuştu. Bu olayın ardından 21 Ağustos Cuma günü ise Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli 11 gümrük muhafaza memuru ile bir servis şoförü  PKK'lılar tarafından kaçırılmış sonraki günlerde, 1 memur ile şoförü serbest bırakılmıştı.