Kapıda nazik karşılama

Bu yıl Nevruz tatili dolayısıyla İran'dan çok sayıda turistin tercih edeceği illerden biri olan Van'da, bu kapsamda çeşitli çalışmalar yapılıyor.

VAN 18.03.2017 14:13:28 0
Kapıda nazik karşılama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İranlı turistlerin dikkatini Van'ın üzerine çekme yönünde lokomotif görevini ise Van Ticaret ve Sanayi Odası görüyor. İlk olarak İran'a bir heyet göndererek gerekli tanıtım ve festival bilgilendirmesi yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası, daha sonra ise İranlı turistler için alışverişi daha cazip hale getirebilmek adına “Van Shopping Fest” 'Alışveriş Günleri) Festivalini organize etti. 15 Mart tarihinde startı verilen festival 5 Nisan tarihine kadar devam edecek. Bu festivali gerçekleştiren VAN TSO, İran tarafında da bilboardlarda gerekli reklam çalışmalarını yaparak hem kentin, hem festivalin tanıtımını yaptı. Van Ticaret ve Sanayi Odası son olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman başkanlığında bir ekiple, Kapıköy Sınır Kapısı'ndan ülkemize giren turistleri çiçeklerle karşılayarak “hoş geldiniz” dedi.

Yanındaki ekibiyle birlikte Saray'daki Kapıköy Sınır Kapısı'na giden VANTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ve beraberindekiler, kapıdan giriş yapan İranlı turistleri sıcak bir ilgi ile karşılayarak çiçek verdi.

Güzel karşılama sonrası yüzleri gülen İranlı turistlerin, kısa bir şaşkınlık yaşadıkları da görüldü.

VANTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, “Nevruz dolayısıyla ilimize gelen İranlı misafirlerimizi çiçeklerle karşıladık. Bu yıl ziyaretçi sayısında rekor bekliyoruz.” dedi. VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise;

“VANTSO her yerde şehrine, tacirine, halkına hizmet ediyor. Bugün Kapıköy'deyiz. İranlı komşuları karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: M.Selim KURT