Kamu Denetçiliği Kurumu Van’da halkla buluşacak

Kamu Denetçiliği Kurumu, “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programları kapsamında 22-23 Kasım 2017 tarihlerinde birtakım temaslarda bulunmak ve vatandaşın idareyle yaşadığı sorunları yerinde dinlemek için Van’da toplantı düzenleyecek.

VAN 16.11.2017 12:11:44 0
Kamu Denetçiliği Kurumu Van’da halkla buluşacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Elite World Van Hotel’de yapılacak toplantıya; Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri Arif Dülger, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük ve Yahya Akman’ın yanı sıra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve idari amirler katılacak. Kamu Denetçiliği Kurumundan yapılan açıklamada, “İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır” inancı ile “insanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini kendilerine rehber edindikleri belirtilerek, “Kamu Denetçiliği Kurumuna gelen başvurular, insan haklarına dayalı adalet anlayışı içerisinde titizlikle incelenmekte, birey ve idare arasındaki uyuşmazlıklar öncelikle dostane çözüm ve uzlaşı ile çözüme kavuşturmaya, iyi yönetim ilkeleri yerleşmesini sağlamaya ve idarenin denetimiyle birlikte şeffaflığı artırmaya çalışmaktadır. Kamu Denetçiliği Kurumu dostane çözüm yöntemi ve verdiği tavsiye kararları ile demokrasi ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine ve hak arama kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır. Ombudsmanlık Kurumuna yapılan şikayet başvuruları yalnız hukuka uygunluk yönünden değil, ayrıca hakkaniyete uygunluk yönünden de incelenmeye tabi tutulmakta ve bu açıdan bakıldığında Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Türkiye’de hakkaniyet denetimi yapan tek kurumdur” denildi.
Van’dan Kamu Denetçiliği Kurumuna en çok kamu personel rejimi, eğitim-öğretim, gençlik ve spor konularında toplamda 200 şikayet başvurusu yapıldığı da bildirildi.

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi