Kampta Kürtçe okul

Van'da Özalp yolu üzerinde bulunan prefabriklerde kalan Kobanili çocuklar için okul açıldı. Okulda Kürtçe dersler veriliyor.

VAN 28.01.2015 09:40:48 0
Kampta Kürtçe okul
Tarih: 01.01.0001 00:00
 IŞİD'in saldırıları sonucu Kobani'den göç ettikten sonra bir süre Urfa'nın Suruç ilçesinde çadırlarda kalan 45 aile daha sora Van'a gelerek Özalp yolu üzerinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait prefabriklere yerleşti.

DÜZEN OLUŞTURULDU
Kampta, ailelerin normal yaşamını sürdürebileceği her türlü önlem alındı. Yardım koordinasyonu aracılığıyla ailelere ihtiyaç malzemeleri sağlanırken, bir de dükkân açıldı. İsteyen Kobanili burada alışverişini de yapabiliyor.

OKUL AÇILDI
Kampta son olarak bir de okul açıldı.s Geçtiğimiz hafta iki gözlü bir prefabrikte açılan okula Eğitim-Sen ve Kurdi-Der öğretmen sağlıyor. 
Okulda ilk başlayanlar için Kürtçe öğrenme ve ileri düzeydekiler için yine Kürtçe dersler veriliyor.

KOBANİLİ ÖĞRETMEN
Okulda bir de Kobani'den gelen öğretmen var. Kobanili öğretmenin verdiği bilgiye göre, okula 7-14 yaş arası çocuklar devam ediyor. 
Şimdilik okulda 45 öğrenci ders görüyor. 
Gazetemize konuşan Kobanili öğretmen, evlerine tekrar dönene dek burada çocuklara eğitim vereceklerini, Kobani'ye döndükten sonra da öğrencilerin gidecekleri okullarda kaldıkları yerden derslere devam edebileceklerini söyledi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı