`Kalp hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır``VİDEO İZLE...

Kalp Haftası` nedeniyle İlke Haber Ajansı`na konuşan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, kalp hastalarına önemli uyarılarda bulundu.

VAN 16.04.2014 10:21:41 0
`Kalp hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır``VİDEO İZLE...
Tarih: 01.01.0001 00:00
İnsanların haftada en az 3 defa ve en az 45 dakika egzersiz, kalbi hareketlendirecek egzersiz, ritmi düzenleyecek egzersiz yapması gerektiğini söyleyen Dr. Acar, Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında kalp hastası olan vatandaşların tedavi boyutlarında daha iyi sonuçlar almak için yürüyüş gibi, spor gibi etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Kişinin kendi doktoru olması gerektiğini söyleyen Dr. Acar, “Kalp hastası olan bir insan özellikle yağsız, tuzsuz gıdalardan tüketirse, hafif gıdalar, yeşillikler tüketirse o zaman diyetiyle alakalı mücadeleyi verir.” dedi.

“Kalp hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır”

Kalp hastalığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Acar, ‘Kalp Haftası’nda özellikle kalp hastalarına ve kalp hastalığı riski taşıyan vatandaşların daha duyarlı olması amacıyla bu konuda bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Kalp Haftası olarak düzenlenen bir hafta var dünyada. Bu haftada biz kalp hastalığı ile mücadele konusunda, insanlarımızın kalp hastalığına yakalanmaması konusunda ya da kalp hastası olan vatandaşlarımızın tedavi boyutlarında daha iyi sonuçlar almamız için yürüyüş, spor gibi etkinlikler düzenliyoruz. Kalp hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır.” ifadelerini kullandı.

“Kalbin bir numaralı tedavisi egzersiz, spor ve diyettir”

Kalp hastalığının bir numaralı tedavisinin egzersiz olduğunu dile getiren Dr. Acar, “Bunların da bir numaralı tedavisi egzersiz, spor ve diyettir. Yani kişi kendi doktoru olup ta diyetini yaparsa özellikle yağsız, tuzsuz gıdalardan tüketirse, hafif gıdalar, yeşillikler tüketirse o zaman diyetiyle alakalı mücadeleyi vermiş oluruz. Kalp hastası biri haftada en az 3 defa ve en az 45 dakika bir egzersiz, kalbi hareketlendirecek bir egzersiz, ritmi düzenleyecek bir egzersiz yaparsa o zamanda aktivite olarak mücadele etmiş oluyoruz. Bunları yapan bir kalp hastası ya da kalp hastası olmayıp ta risk faktörü taşıyan bir vatandaş emin olun ki kalp hastalığına yakalanmayacaktır ve kalp hastalığından da tedavi olacaktır.” şeklinde konuştu.

(Murat Dalgın, Sedat Karatay-İLKHA)