KALECİK KERBELA,AMA İLGİLENEN YOK (VİDEO İZLE- FOTO GALERİ)

KURUMLAR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR, PEKİ SORUMLU KİM?

VAN 19.07.2014 16:03:33 0
KALECİK KERBELA,AMA İLGİLENEN YOK (VİDEO İZLE- FOTO GALERİ)
Tarih: 01.01.0001 00:00

Günlerdir sularının akmadığını söyleyen Kalecik TOKİ sakinleri, Van- Erciş karayolunu trafiğe kapatarak duruma tepki gösterdi.



 
Depremzedeler için yapılan TOKİ’lerde su çilesi devam ediyor. 3 yıldan beri doğru düzgün su alamadıklarını söyleyen Kalecik TOKİ konutları sakinleri Van- Erciş karayolunu trafiğe kapatarak duruma tepki gösterdi.

 

Yaklaşık 3 saat Van- Erciş karayolunu trafiğe kapatan Kalecik TOKİ Konutları sakinleri, su kesintilerinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bir an önce su sorununu çözmelerini istedi.

 

Sularının sık sık kesildiğini son 20 günde ise sularının hiç akmadığını belirten Kalecik TOKİ sakinleri, su sorunu çözmek için belediyeye başvurduklarını fakat belediyenin sorumluluğu, yüklenici firmaya, yüklenici firmanın ise belediyeye ait olduğunu söylediğini belirttiler.

 

Vatandaşlar, Su sorunlarının çözülmediği takdirde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığı gitmeyerek boykot yapacaklarını belirttiler. Küçük çocuklar ise çok mağdur olduklarını söyleyerek, artık büyük bidonlarla su taşıma takatlerinin kalmadığını söylediler.

 

“Pis suları içe içe hastanelerden çıkamaz olduk”
Kalecik TOKİ sakinlerinden Hacer Akbulut, doğru düzgün su alamadıklarını belirterek, “Biz bu kalecik TOKİ’ye 3 yıldan fazladır gelmişiz. Ama doğru düzgün su alamıyoruz. TOKİ’ye geldiğimizden beri pis suları içe içe hastanelerden çıkamadık. Deniz suyu kullanıyoruz. Bu sorunumun biran önce giderilmesini istiyoruz.” dedi.

 Su için ana yolu kapattılar

“Herkes sorumluluğu birbirine atıyor”
Kalecik TOKİ sakinlerinden Mehmet Öztunç ise, “Yaklaşık bir yıldır TOKİ’de kalıyorum. Sularımız hiç akmıyor. Ne vali bu soruna bir çözüm buluyor ne AFAD, ne de belediye başkanları. Herkes işi bir birinin üzerine atıyor. Biz de bunu protesto etmek için burada bir araya geldik. Gerçekten bu Ramazan ayında susuzluk çok zor.” diye konuştu.

 

“Bu kadar insan vali yüzünden mağdur”
TOKİ sakinlerinde Yıldırım Çakan isimli vatandaş ise, yetkili birilerinin gelip sorunlarını dinlemesini istediklerini belirterek, “Bu kadar insan vali yüzündün mağdur. Biz kimseyi mağdur etmemişiz. Vali bey gelsin buraya sorunlarımızı dinlesin bize bir söz versin biz de eylemimize son verelim. Bu kadar insana yazık değil mi? Hepsi oruçlu, Allah var. Vali makamında oturup kimseyi dinlemiyor. Vali bizden üstün değil. Gelip burada sorunlarımızı dinlesin. Vali gelsin evinde iki gün susuz kalsın biz de bilelim ki oda susuzdur. Hiçbir yetkili buraya gelip sesimizi dinlemiyor. 20 bin insan bugün susuz.” ifadelerini kullandı.

 

Yaklaşık 3 saat Van-Erciş Karayolunu trafiğe kapatan Kalecik TOKİ konutları sakinleri, polis tarafından dağıtılarak yol trafiğe açıldı.