Kalecik bölgesindeki kirlilik tepki topluyor

Van’da özellikle kış mevsiminde doğalgazın olmadığı ve kalitesiz kömürün kullanıldığı bölgelerde kirlilik hat safhaya çıkarken, şimdi bu kirliliğe bir de sorumsuzların oluşturduğu kirlilik eklendi.

VAN 5.01.2018 10:18:34 0
Kalecik bölgesindeki kirlilik tepki topluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Genelde şehirdeki kirliliğin nedeni olarak; kalitesiz yakıtlar gösteriliyor.
   Oysa kirliliğe sadece bu kalitesiz kömürlerin yol açmadığı ortaya çıktı.
   Kirliliğe yol açan başka sebepler de olduğunu belirten Tuşba İlçesi’ne bağlı Kalecik TOKİ sakinleri, “Kirlilik için genelde kalitesiz kömür yakıtı sebep gösteriliyor. Oysa başka sebepler de var. Kalecik TOKİ'de ve civarında ikamet eden herkes akşamları evine giderken hurdacılar sanayi sitesi olarak bilinen yerde hurda malzemelerin yakılması sonucu havanın nasıl kirletildiğini görmektedir. Konuyla ilgili; gerek ilgili belediyeler ve gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne defalarca şikâyet edilmesine rağmen hiçbir işlem yapılmaması ayrı bir sorun olsa da, aksine yükselen dumanlar daha da artmıştır” yorumunda bulundular.
    Gazetemiz Yazarı A.Baki Karaca da, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Aldığı nefesin kıymetini bilen ve çevrenin kirlenmesini istemeyen, vicdan sahibi olan herkesin buna karşı olduğunu düşünmekle birlikte konuyla ilgili Kurum yâda Kuruluşların gerekenleri yapması konusunda geç kalmamasını temenni ederiz. Umarız gereken hassasiyet bir an önce gösterilir” ifadelerini kullandı.