Kale çevresine yeni imaj!

Van Kalesi’nde ziyaretlerin artırılması ve ziyaretçilerin uzun süre kalabileceği bir ortam yaratılması için yeni bir düzenleme yapılacak. Kalede bir süre önce başlatılan karşılama merkezi ve yürüyüş yolu çalışmalarına kaldığı

VAN 10.02.2018 11:08:04 0
Kale çevresine yeni imaj!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

KAZI VE RESTORASYONLAR

Kalenin kuzey-batı kesiminde Urartu ve Osmanlı dönemine ait tarihi kalıntılar yapılan kazılarla yeniden gün yüzüne çıkarılırken, kalede yıkılmaya yüz tutan birçok bölüm de onarıldı.
Çalışmalar kapsamında, Horhor Camisi başta olmak üzere buradaki camiler de onarılarak ibadete ve ziyarete hazır hale getirildi.
Kalede ayrıca ışıklandırma yoluna da gidildi, ancak kuzey-batı bölümünde yer alan ışık yuvalarının tahrip olması dikkat çekiyor.

 

MÜZENİN ETKİSİ

Kalenin yanında müze binasının inşa edilmesi, buradaki çalışmaların çeşitlenmesine de yol açtı. 
Bu nedenle de geçtiğimiz yıl Müze binası ile kale arasında kalan bölümde DAP projesi kapsamında Karşılama Merkezi ve Yürüyüş Yolu çalışmaları başlatıldı.
Yetkililer, çalışmaların, mevsim şartlarının normalleşmesi ile birlikte yeniden başlayacağını ve 2018 içinde tamamlanacağını ifade etti.

 

YENİ BİR ÇALIŞMA DAHA OLACAK
Kalede ve müzede ziyaretlerin daha rahat gerçekleşebilmesi için yeni çalışmaların da yapılacağı öğrenildi.
Edindiğimiz bilgilere göre, Müze binası ile kale arasında kalan bölgede yer alan tel örgüler ile elektrik direkleri tamamen kaldırılacak, yeni bir düzenleme ile bu alan da ziyaretçilerin gezmesi ve dinlenmesi için daha uygun hale getirilecek.

 

DAHA GÖRÜNÜR HALE GELECEK
Yapılan düzenlemelerle kalenin daha görünür hale geleceği ve turizm açısından daha aktif bir mekan halini alacağı belirtiliyor.
Kaledeki çalışmaların tamamlanması ve Müze binasının da açılması ile birlikte ciddi bir turist akışının olacağı ve gelen ziyaretçilerin daha rahat bir gezi yapacağı, turnikeler ile isteyenin yürüyerek, isteyenin bisikletle kale içinde dolaşabileceği ifade ediliyor.
Burada kurulan kafeteryalardan da yaz-kış yararlanabilecek ziyaretçiler için kalenin önemli bir ziyaret adresi olacağı belirtiliyor. Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi