“KALDIRIMLAR YAYALARINDIR“

Kentte 'kaldırım işgali' devam ediyor. Kaldırımlar ve yollar duyarsız esnaflar ile sürücüler yüzünden işgal altına alınırken, bu konuda yapılan denetimlerin yetersiz kaldığı görülüyor. Kaldırım işgaline bir çözüm bulunamaması

VAN 18.04.2015 09:49:12 0
“KALDIRIMLAR YAYALARINDIR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı kaldırımları işgal eden ve vatandaşın geçişlerini zorlaştıran esnafa bir süredir uyarılarda bulunarak kaldırım işgalini engellemeye çalışıyor. Duyarlı birçok esnaf bu çabaya destek verirken, bazı esnaflar ise halen kaldırım işgalini ısrarla sürdürüyor. Havaların ısınması ile birlikte çayevlerinin önüne yeniden masa ve sandalyeler atılırken, yollara ise duyarsız sürücüler araçlarını çift yönlü gelişi güzel park ediyor. Yaşanan bu sıkıntıya ise halen bir çözüm bulunamaması dikkat çekiyor.

"KALDIRIMLAR YAYALARINDIR"
Kentte kaldırımlar ve yollar duyarsız esnaflar ile sürücüler yüzünden işgal altında. Kentteki birçok caddede vatandaşlar neredeyse kaldırımı kullanamıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Kaldırımlar yayalarındır. Ama Van'da ise bu durum biraz farklı. Kaldırımlar sürücüler ve esnaflar tarafından işgal edilmiş. Bu duruma bir çözüm getirilmesi gerekir. Havalar ısındı. Kimi esnaf yine masa ve sandalyeleri kaldırımlara atarken, kimi esnaf ise satacakları malzemeleri yolun ortasına kadar sermiş durumda. Yaşanılabilir bir kent diyoruz ama caddelerimizde yürüyebilecek bir yerimiz yok. İlgililer buna bir çözüm getirmelidir" şeklinde sitemde bulunuyor.

HALEN ÇÖZÜLEMEDİ
Daha önce de gündeme getirilen kentteki 'kaldırım işgali' birçok caddede artarak devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının ve Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın bir süre önce başlattığı çalışmalar henüz tam anlamıyla sonuç vermedi. 
Kaldırım işgallerini engellemeye yönelik çalışmaların başladığı günden bugüne zabıtaların denetimi sürse de amacına ulaşmaması vatandaşları ve duyarlı esnafı rahatsız ediyor.
Vatandaşlar, zabıta ekiplerinin uyarılarının esnaflar tarafından dikkate alınmasını ve kaldırım işgalinden vazgeçilmesini bekliyor.