Kaldırım işgalinin önüne geçilemiyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kaldırımları işgal eden ve vatandaşın geçişlerini zorlaştıran esnafa bir süredir uyarılarda bulunarak, sokak satışını da engellemeye çalışıyor. Ancak kaldırım işgallerinin ?

VAN 28.02.2015 13:12:10 0
Kaldırım işgalinin önüne geçilemiyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kaldırım işgallerinin bir türlü önüne geçilemiyor. Kentin birçok yerinde otoparklar boş dururken, vatandaşların kaldırımlara araçlarını park etmesi tepkilere neden oluyor. Kaldırım işgali nedeniyle yayalar yol üzerinde yürümek zorunda kalırken yolun iki tarafına yapılan park nedeniyle zaman zaman araçlar bile yoldan geçmekte güçlük çekiyor. Yayalar için yapılan kaldırımlara park edilen araçlar vatandaşı isyan ettirirken, yapılan denetimlere rağmen araç sahipleri konuya duyarsız kalmaya devam ediyor.

DENETİMLER SONUÇ VERMİŞ DEĞİL
Vatandaşların kaldırımlarda rahatça yürüyebilmelerini sağlamak ve kaldırım işgalinin önüne geçmek için Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar şuana kadar henüz tam anlamıyla sonuç vermiş değil. Kaldırım işgallerini engellemeye yönelik çalışmaların başladığı günden bugüne zabıtaların denetimi sürse de kaldırım işgallerinin bazı esnaflar tarafından sürdürülmesi çalışmaları sekteye uğratıyor.

"MADEM BAŞLATTINIZ SONUÇLANDIRIN !"
Gazetemize konuşan vatandaşlar ve esnaflar şunları söyledi:
"Madem böyle bir çalışma yürütüldü, bunun bir an önce sonuçlandırılması gerekir. Çünkü havalar ısınmaya başladı. Tekrar duyarsız esnaflar dışarıya tabure atacak ve halkın yol ortasında oturmasını sağlayarak başkalarının hakkını gasp ederek para kazanacak. Bunu tasnif etmiyoruz. Birçok duyarlı esnafımız da var. Ama diğer esnaflar bu yasağa uymadığında duyarlı esnafımıza da haksızlık yapılmış oluyor. Ayrıca duyarsız sürücüler yüzünden de iş yapamaz olduk. 
Cadde ve Sokaklar otopark gibi kullanılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, 'Gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın rahat yaşayabileceği bir kent yaratmak için kaldırımları işgal etmemeliyiz' demişti. Biz Eş Başkanımız Çoban'a katılıyoruz ve destek de veriyoruz. Havalar ısınmadan bu konuda denetimler arttırmalıdır. El birliği ile yaşanılabilir bir kent yaratabiliriz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş