Kahvaltıcı Konak, isyan etti

Van’ın en önemli mekanlarından biri olan Bak Hele Bak Kahvaltı salonu sahibi Yusuf Konak, Bak Hele Bak’ın 40. Yıl dönümü münasebetiyle kentteki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. 'Bak Hele Bak' lakabıyla ün yapan meşh

VAN 25.08.2015 13:54:26 0
Kahvaltıcı Konak, isyan etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2001 yılında Amerika'da 18 bin 941 kişi ile kırılan 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekoru 2014 yılında yapılan rekor denemesinde 51 bin 793 kişi Van Ticaret Sanayi Odası öncülüğünde ve kahvaltıcıların büyük emekleri ile Van’ın eline geçti. Van kahvaltısının tanıtımında büyük emekleri olan ve ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ ile Guinness rekorunun kırılmasında en büyük paya sahip olan Bak Hele Bak Kahvaltı salonu sahibi Yusuf Konak, işe başlamalarının 40. yıl dönümü münasebetiyle kentteki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Burada içini döken Konak, Van için her şeyi yapabileceği mesajını verirken, ırk, dil, din ayırımı yapmadan herkesin Van’a davet edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Son zamanlarda kahvaltı ile ilgili birçok eleştirilerin yapıldığını ve kendisinin de hedef haline getirildiğini hatırlatan Konak, “Kahvaltı yarışması yapmıyoruz, Hizmet yarışı yapıyoruz”diyerek yapılan eleştirilere dikkat çekti. Şimdiye kadar hiçbir basın mensubuna para karşılığında haber yaptırmadığını da dile getiren Konak,”Bunu yapan namerttir” ifadelerini kullandı.

“PARA VERMEDİM, ALMADIM”

Kahvaltının bugünlere taşınması yolunda basın mensuplarının büyük bir emeğinin bulunduğunu, bu eserin sahibi gazetecilerin olduğunu anlatan Konak, şöyle dedi:

“Kahvaltı kültürünün çok iyi noktalara gelmesi için canla başla çalıştık. Bu uğurda evimi bile sattım. Ben sizlerle Bak Hele Bak oldum. Bu sizin eserisinizdir Kahvaltımızın piri Sütçü Fevzi’dir. O var iken hiçbirimiz yoktu. Kahvaltı 1950 yılında başladı. Ben hiçbir kurumun parası ile bu kahvaltıyı tanıtmaya kalkmamışım. Kendi paramla gitmişim, çoluk çocuğumun parası ile gitmişim. Hiçbir gazeteciye haber yapması için para vermemişim. Herkes bizi biliyor. Haber değeri görüldüğünde de haber yapılıyor.”

“YÜZÜMÜZE SÖYLEYİN”

Yapılan eleştirilere de sert bir şekilde cevap veren Konak, şunları söyledi:

“Bütün kahvaltıcılar bizim kardeşimizdir. Birbirimizden farkımız yok. Sadece benim 2 masam onlardan fazla olabilir.Biz burada kahvaltı yarışması yapmıyoruz, hizmet yarışı yapıyoruz. Bu il hepimizin. Bir birikim var ise bir yanlışımız var ise yüzümüze söylensin. Bizi eleştirerek, bizden cevap hakkı bekleyenler kusura bakmasın. Ben cevap veremem, ben burada hizmet elçisiyim. Ben kendime gönül elçisi demiyorum, insanlar kendileri söylüyorlar. Ben bu kahvaltı için bile Van TSO yönetimine girerken, kahvaltı rekorunun kırılmasını şart koştum ve bunun için gece gündüz çalıştık. Bütün kahvaltı salonu sahibi kardeşlerimizle canla başla çalışarak, kendi cebimizden para verdik. Bu kimsenin değil, bu kahvaltıyı Van verdi. Defalarca ücretsiz kahvaltılar düzenledik, insanları ağırladık Guinness’e girmek için. Van’daki tüm kahvaltı salonu sahibi kardeşlerim hepsi kahvaltının elçisidir. Van’ın tanıtım elçisidir. Çünkü kahvaltıyı tanıtıyorlar. Sizde bizim takipçimiz olun, kahvaltı demek İran balı, İran kaymağı İran tereyağı demek değildir. Kahvaltı demek Van’ın gerçek ürünlerini satmaktır. Bizim birbirimizden başka dostumuz yok. Zaten dünya Türkiye’ye vuruyor, herkes vuruyor. Sizin bize destek çıkmanız gerekir. Yanlışlarımız olursa söyleyin bize. Kendi değerlerimizi çok çabuk yok ediyoruz. Bugün ben Vanspor’a sahip çıkacağım dediğim zaman bu kötü bir şey midir?”

‘7 KİLOMETRE’LİK KAHVALTI ŞENLİĞİ’

Bir dernek de kuracaklarını ve bütün kahvaltıcıları bir çatı altında toplayacaklarını da sözlerine ekleyen Konak,  son olarak şunları kaydetti:

“Van’a hepimizin sahip çıkması lazım. Kahvaltı sektörü ile uğraşan bütün arkadaşlarımız bizim kardeşimizdir. Bizim dostumuzdur. Çünkü hepsi bu işe gönül veren insanlar. Ben hepsine başarılar diliyorum. Biz 7 kilometre kahvaltı şenliği düzenleyeceğiz. Ne olursa olsun. İsmi de Van güzel kahvaltı Van’da güzel. Başka isim yok. Bize destek çıkın, maddi değil manevi destek çıkın.” 

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş