Kahramaner: Barış ortamı sürmeli

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Van İl Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, Kürt sorununun çatışmasızlık ortamında tartışılması gerektiğini söyledi.

VAN 3.08.2015 11:21:52 0
Kahramaner: Barış ortamı sürmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölgede son yıllarda süren çatışmasızlık ortamının Suruç katliamıyla birlikte yeniden bozulması birçok kesimi kaygılandırıyor.

Olayların tırmanması şimdiden ekonomiye ve turizme darbe vurdu. İş çevreleri bölge illerine yatırım konusunda çekincelerini dile getirirken, rezervasyon iptallerine ilişkin haberler de, turizmin ciddi oranda etkileneceğini gösteriyor.

PAK'IN TEPKİSİ

Son gelişmelere ilişkin olarak da insan hakları, ekonomi ve turizm çevrelerinin yanı sıra Meclis'te temsil edilmeyen siyasi çevreler de tepkilerini dile getiriyor.

Bu siyasi çevrelerden biri de PAK.

Gazetemize konuşan PAK Van İl Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, gelişmeleri kaygı ile izlediklerini söyledi.

BARIŞ ORTAMI SÜRKELİ

Çatışmasızlık ortamının sürmesi gerektiğini belirten Kahramaner, şöyle devam etti:

"Bu konu çatışmayla, kavgayla, silahla hal olacak bir konu değildir. Bu kavganın kazananı olmayacaktır. Her iki tarafın yoksul kesimi olumsuz etkilenecektir. Doğru olan Kürt ve Kürdistan konusunun çatışmasızlık ortamında konuşulması ve taleplerin dile getirilmesidir. Bu konu uzlaşıyla hal olacak bir konudur, aksi yapılacak her şey sadece acı üretecektir."

TEKÇİLİKTEN VAZGEÇİLMELİ

Barış konusu tartışılırken devletin yaklaşımında değişikliğe gitmesi gerektiğini, aksine istenen sonucun elde edilemeyeceğini ifade eden Kahramaner, şunları kaydetti:

"Sorunun çözümü çatışma ortamında ele alınmamalı. Türkiye'nin de artık sömürü ve sömürge mantığından vazgeçmesi lazım. Kürt halkının kendini yönetmesinin önü açılmalı. Türkiye Kürt halkının ayrı olduğunu kabul etmeli, ancak buna rağmen bir arada yaşayabilmenin yolları aranmalı. Tekçi politikalardan vazgeçilmeli."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı