Kadooğlu deneyimlerini anlattı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “İş hayatı deneyim paylaşımı” programına katılan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğ

VAN 5.02.2018 11:27:22 0
Kadooğlu deneyimlerini anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van TSO ile Genç Girişimciler Kurulu tarafından önceki gün Oda binasında “İş hayatı deneyim paylaşımı” adı altında bir program düzenlendi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu’nun konuşmacı olarak davetli bulunduğu programa Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Hakkâri’den TÜRKONFED paydaşları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden öğrenciler ve genç girişimciler katıldı.

 

ETKİNLİĞİN AMACI
Programın açılışında konuşan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen, düzenledikleri etkinliğin amacına ilişkin bilgi verdi. 
İş dünyası ile ilgili amaçlarının gençleri cesaretlendirmek olduğunu belirten Görmen, “Kurulumuz Van için kendine görev edinmiş, Van için buna benzer çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda değer verdiğimiz konulardan biri de rol model olmaktır. Çünkü girişimcilerimiz için, gençlerimiz için çok önemli bir konu, cesaret verme açısından, vizyon geliştirme açısından. O nedenle bu tür aktivitelerimiz devam edecek. Çok uzatmak istemiyorum. Sözü değerli konuşmacı Tarkan beye bırakıyorum” dedi. 

 

GURUR VERİCİ BİR FAALİYET
Bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, Tarkan Kadooğlu’na dair övücü sözler söyledi. 
Tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden ve düzenlenen etkinliğin önemli olduğunu ifade eden Takva, şunları aktardı:
“Bir süre önce Genç Girişimciler Kurulu bir etkinlik yapmak istediklerini söylediler. Tarkan beyin de ismini doğrudan söyleyince, ben de cep telefonundan bu kadar rahat bir iletişimle kendisinden ricada bulundum, bizi kırmadılar, bu gün aramızdalar. Genç Girişimciler Kurulu başarılı bir performansla işlerini yürütüyorlar. Kadın Girişimciler Kurulumuzun da geçenlerde bir etkinliği oldu, bu anlamda yarış halindeler. Tarkan bey ve arkadaşlarını gördüğümüz zaman yönümüzü bulma konusunda önemli bir motivasyon elde ediyoruz. Türkiye’nin iş dünyasının önemli aktörlerinden bir tanesi. TÜSİAD içinde de bizleri temsil etmesinin önemli bir karşılığı var. Bizler de Van TSO olarak Genç Girişimciler Kurulumuzun bu faaliyetine ev sahipliği yapmış olmak adına gurur verici bir faaliyet olarak değerlendiriyorum. Ben başta Tarkan Kadooğlu olmak üzere bu etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”

 

DENEYİMLERİNİ ANLATTI
Konuşmaların ardından TÜRKONFED’e dair sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. 
Daha sonra söz alan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, özel yaşamı ile iş yaşamından örnekler vererek deneyimlerini aktardı.
Şırnak Cizre doğumlu olduğunu ve iş hayatı ile ilk kez uşkun satarak tanıştığını söyleyen Kadooğlu, daha sonra giderek babasının çalıştığı işlerde aktif olarak yer aldığını ifade etti.

 

TEK YOL SAMİMİYET  
Aile şirketi olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşasa da daha sonra verdiği güven sayesinde holdingin başına geçtiğini anlatan Kadooğlu, şöyle dedi:
“Şu anda geldiği nokta Türkiye’de 110 tane dağıtım firması var. Biz onuncu sıradayız. Şu anda 405 tane akaryakıt istasyonu, 120 tane de LPG istasyonu olmak üzere 530’un üzerinde bayiimiz var. Denizin ortasında liman yaptık ve şu anda dünyaya petrol satıyoruz. Ve geldiğimiz noktada, bu devlerin içerisinde, bunun tek sebebi var; paramızın varlığı değil, samimiyet. Karşıya güven vermek. Karşının sorununu kendi sorunumuz gördüğümüz içindir değerli arkadaşlar.”

 

GELENEKLERE DİKKAT ÇEKTİ
İşinde ilerlemek isteyenlerin geleneklere sırt çevirmemesi ve doğal davranması gerektiğini söyleyen Kadooğlu, “Biz bir aile şirketiyiz. Holdingin başında ben varım, peder başımızdan eksik olmasın, onun tecrübesinden yararlanıyoruz. Türkiye’de biri bir şey yapınca birden anasını babasını atasını unutuyor. Bizi biz yapan değerlerimizdir. Örf adet gelenek ve göreneklerimizin hiç birini unutmamız gerekir.” diye konuştu. 

 

“DEDİKODU İYİ BİR ŞEY DEĞİL”
Toplumsal yapımızda dedikodunun büyük kayıplara yol açtığını da anlatan Kadooğlu, şunlara dikkat çekti:
“Bir de eğer dedikodularla uğraşmasak, birbirimizin ayağını kaydırma peşinde olmasak, hepimiz birbirimize destek olursak inanın Van’da çok büyük iş insanları, siyasetçi, akademisyen çıkar. Bazı insanlar üç kuruş kazanınca doğduğu memleketi unutuyor, unutmayacağız arkadaşlar. Kendini bir anda sosyetenin içindeymiş gibi his ediyor, o kadar sırıtıyor ki arkadaşlar, insanlar o kadar orada onlara gülüyorlar ki, anlatamam.”
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi