'Kadir Gecesi'ni önemli kılan şey Kur'an'dır' VİDEO İZLE...

Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) Sekreterliği Kadir Gecesi münasebetiyle bir açıklama yaparak Kadir Gecesinin camilerde ihya edilmesi çağrısında bulundu.

VAN 23.07.2014 14:26:58 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kadir Gecesi münasebetiyle bir açıklama yapan Van Eğitim ve Dayanışma Derneği (Van Sabır-Der) Sekreteri Yusuf Türk insanların bu gecede camilere akın etmesi gerektiğini söyledi.

Kadir Gecesi’ni önemli kılan şeyin Kuran’ın o ayda indirilmesi olduğunu söyleyen Van Sabır-Der Sekreteri Türk,  Kur’an’ın insanlık için bir kılavuz olduğunu ve cennete götüren bir katip olduğu için Kadir Gecesi’nde indirilen kitabın Kur’an olması Kadir Gecesi’nin ne kadar önemli olduğunu insanlara anlatmaya yeterli olduğunu söyledi.

Kadir Gecesinde Allah'a en yakın olunduğu vaktin secde anı olduğuna dikkate çeken söyleyen Türk,  Bu secde anımızı Kadir Gecesi’nde bilhassa daha fazlalaştırılması gerektiğini söyledi.

“Kadir Gecesinde Kur’an’dan istifade etmeliyiz” 

Türk, “Allah’u Teala bizlere bazı özel gün, geceler ve aylar tahsis etmiştir. Bu özel gün, geceler ve aylar bizler için bir pazar hükmündedir. Bu pazar Allah’u Teala’nın açmış olduğu bir pazardır. Bu pazar gündüz değil, gecedir. Diğer pazarlara nazaran farklılığı sadece odur. Gece vakti yapılır. Sessizliğin çöktüğü, kulun Rabbini çok daha iyi bir şekilde anlayacağı, huzur bir ortamının olduğu gecede Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Tabi Allahu Teala inşallah nasip eder. Bu gecede yapılması gereken şeyler şunlardır. Allahu Tealaya Kadir Suresi’nde muhak ki biz Kur’an-ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kur’an-ı Kerim Ayette geçtiği kadarıyla bu gecede indirilmiştir. Dolayısıyla bir Müslümanlarda bu gecede yoğunluk vereceğimiz ibadet bol bol Kur’an okumaktır. Kur’an okumakla vaktimizi geçireceğiz. Daha fazla iyi anlayarak, üzerinde tefekkür ederek Kur’an’dan istifade etmeliyiz. Bunun yanında bol bol namaz kılıp dualar etmeliyiz.” Dedi.

“Bu gece değerlendirilirken mekânlar iyi seçilmelidir”

Bu gecede Allah’a en yakın olunan anının secde anı olduğunu söyleyen Türk, “Bu secde anımızı Kadir Gecesi’nde bilhassa daha fazlalaştırmalıyız. Rabbimizden dileklerimizi isteyeceğiz. Bunun yanında herkesin kendi çevresinde bulunan akraba, eş ve dostlarını bu geceyi daha iyi değerlendirmeleri için teşvik etmelidir. Müslümanlar bu gecede bilhassa camilere akın etmelidir. Bu gece değerlendirilirken mekânlar iyi seçilmelidir. Kâbe ve onun gibi mukaddes beldelerin yanında camilerde Kabe'nin şubeleri hükmündedir. Bu Kadir Gecesi’ni camilerde ihya edelim, camilerde değerlendirelim. Yapmış olduğumuz ibadetler Allah katında daha makbul olur. Bunun yanında nasip olursa bir Bayram yaşayacağız. Fakat diğer coğrafyalarda Müslüman kardeşlerimiz katledilmekte, öldürülmekte, çocuklar yetim bırakılmakta, kadınlar dul bırakılmakta, evler yıkılmakta, Müslümanlar işgal altında. Bunun için bol bol dua edeceğiz. Onlar için elimizde olan tek silah, tek araç duadır. Dualarımızda onları esirgemeyeceğiz. Onlara bol bol dua edeceğiz. Çünkü Allah Resulü (s.a.v) buyuruyor ümmetin bütün azaları gibidir. Bir vücudun azası rahatsız olduğu vakit vücudun bütün azaları diğer azayı iyileştirmek için girişimde bulunur. Çalışır, çabalar ve Filistin’de, Gazze’de bizim azalarımızdandır. Azalarımız şuan işgal altında ve zor bir durumda bütün ümmet olarak onlara dua edeceğiz. O azaların biran önce iyileşmesi için, işgal altından kurtulması için bol bol dua edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Kur’an insanlık için bir kılavuzdur” 

Allah katında kıymetli olan duanın hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Türk, son olarak,“Allah’u Teala buyuruyor duanız olmasa ben size kıymet vermem, Allah’ın katında kıymetli olmamız için duayı da hiçbir zaman ihmal etmemeliyiz ve Gazze’de bulunan Müslüman kardeşlerimiz için, Filistin’de bulunan Müslüman kardeşlerimiz için bol bol dua edeceğiz. Sadece Filistin değil dünya coğrafyasında işgal altında bulunan, zor durumda olan ve katledilen, hakları gasp edilen binlerce Müslüman var. Onlar içinde dua edeceğiz. Kadir Gecesi’ni değerlendirme konusunda da inşallah Allah’ın izni ile Müslüman kardeşlerimiz içinde bol bol dua edeceğiz. Kadir Gecesi’ni önemli kıyan şey Kur’an’ın o ayda indirilmesidir. Kur’an insanlık için bir kılavuzdur. Cennete götüren bir katip olduğu için Kadir Gecesi’nde indirilen kitabın Kur’an olması Kadir Gecesi’ni ne kadar önemli olduğunu bize anlatması için yeterlidir. Bu gecede yapılan ibadet ve dualar kabul olur. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bunu 12 aya böldüğümüz zaman 83 yıl yapar. Yani Kadir Gecesi’ni hakkı ile değerlendiren bir Müslüman 83 yılı iyi değerlendirmiş manasına gelir. Dolayısıyla bir 83 yıl yaşamayabiliriz. Bunun bir garantisi yoktur. 83 yıl yaşamayan bir insanın 83 yılı ibadetle geçirmiş gibi sevaba erişmesi için Kadir Gecesi’ni kaçırmaması gerekiyor. O geceyi iyi değerlendirmesi lazım, Rabbimize bol bol dua edip geceyi bu şekilde ihya edeceğiz.” Şeklinde kaydetti.