'Kadınların ekonomiye eşit katılımını hedefliyoruz'

Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği (VASİKAD) Başkanı Özge Burak Değer, ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlar görmek istediklerini belirterek, kadınların ekonomik hayata atılmaları için girişimcilik kurslarına start verdiklerini

VAN 7.02.2016 16:30:11 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan
     VASİKAD yönetim kurulu ve üyeleri, Elite World Van Otel’de düzenledikleri değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
      Toplantının açılış konuşmasını yapan VASİKAD Başkanı Özge Burak Değer, her ay VASİKAD’ın değerlendirme toplantısını yapacaklarını ve bu değerlendirme toplantılarında kadınlara müjdeli haberler vereceklerini belirtti.
      Hem etkinliklerini paylaşacaklarını hem de etkinlikler kapsamında değerli hocalarla bir araya geleceklerini anlatan Değer, “Bildiğiniz gibi biz kadınların özellikle nüfusun yarısını oluşturan kadınların ekonomiye de eşit katılımını hedefleyerek yola çıktık. Kadınlar aynı platformda olsun ve birbirlerini desteklesinler istedik. Bu hedeflerle yola çıkarken de adımlarımızı teker teker atmaya başladık ve hedeflerimiz meyvelerini vermeye başladı. Özellikle bugün kadınlarımız ve üyelerimiz için girişimcilik sertifikası vereceğiz. DAKA ile sözleşmelerimizi imzaladık. Bu sözleşmelerimize de istinaden şubat ayı içerisinde eğitimlerimiz başlayacak. 3 Mart gibi eğitimlerimizi sonlandırıp girişimcilik sertifikalarını alacağız. Girişimcilik sertifikalarını aldıktan sonra KOSGEB’e iş fikirlerimizi sunacağız. Kadınlarla ilgili birçok proje hayata geçti. Kanun tasarısında olanlar yasallaştı. Dolayısıyla Van’da 6’ncı bölgede olduğu için kadınlar için 60 bin TL hibe, hatta kamu yararına olan çalışmalarda 70 bin TL’ye varan hibe programları gelişti. Dolayısıyla kadınlarımız bu hibelerle kendi işlerini kurabilecekler. Bu da bizim için kıymetli ve değerli. Biz başta başlarken, hayalleri gerçekleştiren bir dernek olacağız dedik. İlk olarak kadınlara girişimcilik sertifikası vermeyi hedefledik ve bu hedefimizi bugün yerine getirdik. Bizde gururla hanımlarımızla birlikte onlara yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.
      Ekonomi özgürlüğünü kazanan kadınlar görmek istediklerini de sözlerine ekleyen Değer, “Bir evi, bir mahalleyi, bir şehri, bir ülkeyi kadınlar değiştiriyor. Önemli olan bu aşamada kendimize inanmak. Girişimcilik hayalinize inanarak, iyi bir ekip ve iyi bir iş fikri oluşturarak, bu hayalleri gerçekleştirmek çok zor değil. Biz kadınlar doğuştan girişimciyiz, sadece farkında değiliz. Bu farkındalığı oluşturma adına bir araya geldik. Öncesinde de sonrasında da birçok kadınla bir araya geleceğiz. Üyemiz olmayan kadınlara da sesleniyorum. Kadınların yeri sadece evi değil, kadınların yeri aynı zamanda ekonomik hayatta birçok etkinlikte ve çalışma hayatında da yer almak, kadının yeri karar mekanizmalarında da yer almak, kadının yeri ekonomik hayatta bire bir yer almak. Dünyanın 10’nuncu büyük ekonomisi olmayı hedefleyen bir Türkiye’deyiz. Bu Türkiye için en büyük kaynakta kadındır. Biz kadınlar bu konuda en büyük kaynağız. Sadece kendimize güvenmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
    Daha sonra kürsüye gelen VASİKAD onur üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Kaplanoğlu da, kadınların bu dayanışması karşısında mutlu olduğunu belirtti.
    Kaplanoğlu’na üye rozeti takılması ve kadınların fikirlerinin dile getirmelerinin ardından toplantı sona erdi.