Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

Dünya kadınlar günü münasebetiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Vali Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez’in katılımıyla kutlama programı gerçekleştirildi.

VAN 8.03.2019 17:02:15 0
Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa, Vali Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın eşi Necla Arpa Gülaçar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selma Biçek, KADEM Van Temsilcisi Gamze Biçek Bozdoğan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.
Program, Meral Bilmez ve katılımcılara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanları tarafından gül verilmesiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selma Biçek, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu söyledi.
Biçek, aile kurumunun temelinin kadınlar olduğunu ifade ederek, “Değerlerin temsilcisi ve koruyucusu olan kadınların hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek kadın-erkek herkesin sorumluluğudur." dedi.
Daha sonra konuşan Vali Bilmez’in eşi Meral Bilmez, anlamlı bir günde kadınlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.
Meral Bilmez kadınlara hitaben: “Bundan yüzyıllar önce İslam dininin yüce Peygamberi Hz. Muhammed S.A.V. veda hutbesinde insanların birbirleriyle olan haklarında ve özellikle kadınların haklarında tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştur. Yine 20. yüzyılın başında, güzel Türkiye’mizin kurulması ile birlikte, ülkemiz kadınlarına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı, kanunlara dayandırılarak verilmiştir.” ifadelerinde bulundu.
Geçmişte olduğu gibi bugünde kadınların, eşitlik için, politik haksızlıkların ortadan kalkması için, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarının elde edilmesi için çözüm yolları aranmakta olduğunu ifade eden Meral Bilmez, “Bütün bunlarla beraber 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir ayrıştırma unsuru olarak görmeyip, 8 Mart’ı dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin günü haline getirmek için çaba harcayan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.
Meral Bilmez, konuşmasının sonlarında burada bulunan kadınlara hitaben Nazım Hikmet Ran’ın “Kadın” adlı şiirini okudu.
Meral Bilmez, Regaip Kandilini de kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Meral Bilmez, programa katılan kadınların masalarını dolaşıp sohbet etti.