Kadın Kurultayı Van'da yapıldı

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) 2. Olağan Kadın Kongresi Van'da yapıldı.

VAN 17.05.2013 12:15:54 0
Kadın Kurultayı Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
PKK Lideri Abdullah Öcalan´ın mesajının okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, 35 yıllık silahlı mücadelenin yerini demokratik mücadeleye bıraktığını belirterek, “Bu bir bitiş değil, yeni bir başlangıçtır” dedi.
BDP Van İl binasında düzenlenen DÖKH 2. Olağan Kadın Kongresine BDP Van İleşbaşkanı Figen Yaşar,  Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, BDP´li kadınlar ve vatandaşlar katıldı. Kongre, PKK Lideri Abdullah Öcalan´ın kadınlara yönelik mesajının okunmasıyla başladı.
Öcalan´ın mesajının okunmasının ardından söz alan BDP  İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, 21 Mart Amed Newrozu´nun Kürt halkı için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “ 35 yıllık silahlı mücadelemiz önderliğimizin mesajıyla yerini demokratik siyasete bıraktı. Bu bir bitiş değil yeni bir başlangıçtır. Önderliğin dediği gibi Kürt halkının mücadelesi bütün ezilmiş halklara örnek olacaktır. Amed newrozundan yaklaşık üç aylık bir zaman geçti. Kürt halkı önderliğin perspektifiyle barış sürecine girdi.  Biz biliyoruz ki bu süreçte en büyük yük biz Kürt kadınlarının omuzlarında. Bu süreci onurlu bir şekilde devam ettirip barışa yürüyeceğiz. Belki biraz daha yorulacağız, belki biraz daha emek vereceğiz ama bunu evlatlarımız, halkımız, gerillalar için yapacağız. Bildiğiniz üzere gerillalar sınır dışına çekiliyor. PKK bunları yaparken, devlet bir yandan yeni karakollar inşa ediyor ve koruculuk sistemini dayatıyor. Bu istemediğimiz bir durumdur. Biz bu sürecin sabote edilmesini engelleyeceğiz. Gerekirse karakolların yapıldığı yerlere gidip oturacağız ve köy köy gezerek halkımızın koruculuğu kabul etmemesi için ikna edeceğiz. Biz istiyoruz ki, hiçbir Kürt insanının boğazından onursuz bir lokma geçmesin. Biz bugünlere Sayın Öcalan ve Kürt kadınlarının sayesinde geldik. Bizim için öncelik, Sayın Öcalanın özgürlüğüdür. Özgür Kürdistanda barış içinde el ele olmak istiyoruz. Bu yüzden önderliğimiz diyorki, ´mektubumu yüreğine katan kadınlara inanıyorum.´Gelecek yarınlar için, özgürlüğümüz için herkesin onurlu duracağını biliyoruz.” diye konuştu. 
Yaşar´ın konuşmasının ardından kongre basına kapalı olarak devam etti.
Haber: Oktay CANDEMİR