KADIN ÇALIŞTAYI

Muhasebeciler Odasından

VAN 30.11.2013 10:42:32 0
KADIN ÇALIŞTAYI
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından kadın mali müşavirlere yönelik çalıştay düzenlendi.




Haber: Adil HARMANCI



Odalar İş Merkezi´nde bulunan SMMMO Toplantı Salonu´nda dün yapılan çalıştaya Van´daki kadın mali müşavirler ile stajyerler katıldı. 
Sorunlarla ilgili yapılan bilgi alışverişi ve yürütülen tartışmaların ardından çalıştaya, verilen kokteyl ile son verildi.

ODANIN ROLÜ
Konuyla ilgili bilgi veren SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, çalıştayın, kadın mali müşavirlerin mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları içerdiğini söyledi. 
Çalıştayda sorunlar, çözüm önerileri ve odanın rolü üzerinde bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Şahin, şöyle dedi:
"Buradaki amaç kadın mali müşavirler mesleklerini icra ederken ne tür sorunlarla karşılaşıyor, birincisi bunu tespit etmek; ikincisi de, gelecekte gerek mali müşavir, gerekse stajyer kadın mali müşavir adayların ilimizde ve bölgemizde mali müşavir ve muhasebe alanında yapacakları çalışmalarda karşılaşacakları sorun ve çözümlerini tespit etmekti. En önemlisi de çözümde odanın rolünü açığa çıkarmaktı. Bunları tartıştık"

TOPLANTILAR TEKRARLANACAK!
Oda Başkanı İbrahim Şahin toplantıların bundan böyle de sıklıkla yapılacağını ifade etti.
Kadın meslektaşlarının sorunlarını önemsediklerini belirten Şahin, "Kadın meslektaşlarımızın sorun ve sıkıntılarıyla ilgili her zaman destek olacağız. Bugün yaptığımız toplantıyı sıkça yapma konusunda hemfikir olduk. Böyle bir karar aldık" diye kaydetti.