KABUL ETMİYORUZ

Psikolojik Danışmanlar Derneği (PD-DER) ve Eğitim-Sen Van Şubesi Üyeleri, rehber öğretmenlerin çalışma ilke ve esaslarını belirleyen yönetmenlikte yapılacak olan değişiklikleri protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na faks g

VAN 26.04.2014 18:30:22 0
KABUL ETMİYORUZ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Psikolojik Danışmanlar Derneği (PD-DER) ve Eğitim-Sen Van Şubesi Üyeleri, rehber öğretmenlerin çalışma ilke ve esaslarını belirleyen yönetmenlikte yapılacak olan değişiklikleri protesto etmek amacıyla Feqiye Teyran Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Psikolojik Danışmanlar Derneği (PD-DER) Yönetim Kurul Üyesi Hayati Yalçın yaptı. Yalçın, Van’da çalışan psikolojik danışmanlar olarak "Özel Eğitim Ve Rehberlik Yönetmenlik Taslağını” kabul etmeyeceklerini söyledi.

ÇALIŞMA HAKKIMIZ GASP EDİLMEKTEDİR

Emeklerinin sömürülmesine ve değersizleştirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Yalçın şunları söyledi: “Yönetmelik değişikliği için hazırlanan taslakta, psikolojik danışmanların çalışma saatleri 8-5 olarak düzenlenmekte; yaz tatilinde çalışma zorunluluğu getirilmekte ve özel eğitim hizmetleri ile psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri yönetmeliği birleştirilerek tek yönetmelik haline getirilmektedir. 8-5 mesaisi ile çalışanların ortak kazanımı olan 6 saat çalışma hakkı gasp edilmektedir. Emeğimizin sömürülmesine ve değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Özel eğitim hizmetleri ile psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri yönetmeliğinin birleştirilmesi sadeleşmeyi değil karmaşayı ve sorunları beraberinde getirecektir. Eğitim bilimlerinden bihaber olan bu anlayış 2 alana da zarar verdiğini idrak edememekte üstüne üstlük öğrencilerin bunlardan nasıl etkileneceğini kestirememektedir.”

ÇALIŞMA KOŞULLARIMIZ İYİLEŞTİRİLMELİDİR

Yapılması düşünülen değişiklikler, psikolojik danışma hizmetlerinin daha verimli ve etkili sunulmasını sağlamadığı gibi; var olan gelişmeleri ve yıllardır kat edilen mesafeyi de elinin tersiyle itmekte olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti: “ Alan emekçilerinin moral değerlerini zayıflatacak ve çalışma barışını bozacak her türlü uygulamalara karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz. Psikolojik Danışmanların yönetmelik değişikliği sürecinde haklarının korunarak, tüm dinamiklerinin sürece dâhil edilerek yürütülmesini talep ediyoruz. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin sorunlar olduğu doğrudur. Ancak, bu sorunlar yapısal sorunlardır. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin okullarda sunulması konusunda yaşanılan sorunlar, okulların fiziki koşullarından, idarecilerin sorunlu yaklaşımlarına, öğrencilerin sosyoekonomik koşullarından çevresel faktörlere birçok etkene bağlı iken; sorunları, psikolojik danışmanların çalışma sürelerini uzatarak, tatillerini kısaltarak çözeceğini düşünenleri gerçekçi olmaya davet ediyoruz. Yönetmelik değişikliğinin, psikolojik danışmanlık mesleğinin çalışma ilke ve esaslarını, etik kurallarını belirleyen psikolojik danışmanlık mesleğini yücelten bir içerikle hazırlanması gerektiğini, psikolojik danışmanların çalışma koşullarının iyileştirilmesinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”