Japonlardan destek

Daha çok sosyal ve ekonomik yardımlarıyla öne çıkan Kimse Yok Mu, 2011 yılının ilk yarısında, yardım organizasyonlarında yeniden yapılanmaya giderek, afet sonrası acil yardımlar konusunda daha etkin olunmasına karar verdi.

VAN 26.04.2014 18:42:29 0
Japonlardan destek
Tarih: 01.01.0001 00:00
Daha çok sosyal ve ekonomik yardımlarıyla öne çıkan Kimse Yok Mu, 2011 yılının ilk yarısında, yardım organizasyonlarında yeniden yapılanmaya giderek, afet sonrası acil yardımlar konusunda daha etkin olunmasına karar verdi.
Alınan karar gereği, çalışmalar hızlandırılarak, Arama Kurtarma, Sağlık ve Yardım kelimelerinin baş harfleri seçilerek var olan arama kurtarma ekibine ASYA adı verildi. ASYA; dünya standartlarına uygun olarak Arama-Kurtarma, Medikal Destek ve Psiko-Sosyal Destek timleri halinde yeniden organize edildi.
Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, kayseri, Afyon, Samsun, Van, Sakarya, kocaeli, Bursa ve Erzurum'da aralarında doktor, mühendis, muhasebeci gibi farklı mesleklerden gelen gönüllülerin yer aldığı ASYA ekipleri oluşturuldu. Asya ekipleri arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere; enkaz altı görüntüleme cihazı, dinleme cihazları, kaldırma yastıkları, enkaz kırım ve kesme aletleri aydınlatma ekipmanları gibi hepsi son teknoloji ürünü farklı cihaz ve ekipmanlarla donatıldı. Her türlü yol ve arazi şartlarında kullanılabilecek 4x4 araçlar alındı.
ASYA'nın yeniden organize edilmesiyle birlikte Kimse Yok Mu, muhtemel bir afet durumunda afetzedelerin acil ihtiyaçlarını hemen ve yerinde karşılayabilmek maksadıyla acil barınma, gıda ve yaşam destek malzemesi stoklarını takviye ederek 24 saat içinde afet bölgesine gönderilmeye hazır tutmaktadır.
ASYA arama kurtarma birimi kimse yok mu derneği Van şubesi bünyesindede oluşturuldu.Asya biriminde 20 gönüllü ile eğitimine ve faaliyetlerine başladı.İlk eğitim olarak temel malzemelerin eğitimi ile başladı.
Kurulan ve faaliyetlerine başlayan ASYA VAN şubesine Japonya Büyükelçiliği malzeme olarak proje kapsamında destek verdi.Proje kapsamında arama kurtarma biriminde olması gereken malzemelerin tamamına yakını proje kapsamında hibe edildi.
Kimse yok mu dayanışma ve yardımlaşma derneği asya arama kurtarma birimi olarak japonya büyükelçiliği yerel projelere hibe programı kapsamında van ekibimize ekipman sağlaması için yapılan hibe yardımından dolayı japonya büyükelçisinin şahsında japon halkına teşekkür ederiz.